Zo zorg jij voor een perfecte werkomgeving

werkomgeving

Een goede werkomgeving voor jou en je personeel is belangrijk, maar hoe voldoe je daaraan? Uiteraard dien je te zorgen voor de juiste bureaus en ergonomische bureaustoelen, samen met voldoende computers en de juiste software. Echter is dit niet alles wat je nodig hebt voor een perfecte werkomgeving.

Zakelijk internet voor je bedrijf

Het laatste wat je wilt is onvoldoende wifi ontvangst of zelfs het uitvallen van de internetverbinding. Voor een bedrijf is het daarom zeker aan te raden zakelijk internet aan te schaffen. Op die manier ben je niet alleen verzekerd van een betrouwbare en veilige verbinding, maar ook de juiste service wanneer dit nodig is. Ook geniet je dan van een vast IP-adres en een internet back-up. Mocht het zo zijn dat er een storing is, dan schakelt je modem automatisch over op het 4G-netwerk. Dit zorgt ervoor dat alles en iedereen in de lucht blijft en jij en je werknemers gewoon door kunnen werken.

Licht, geluid en temperatuur

De juiste werkomgeving creëer je uiteraard niet alleen door stabiel internet en de juiste bureaus. Ook het licht, geluid en zelfs de temperatuur spelen hier een rol in. Moet je veel analyseren of schrijven? Dan doe je er goed aan fel licht te gebruiken. Niet alleen is dit nodig om te kunnen zien wat je doet, maar daarnaast bevordert dit ook het vermogen om te focussen. Ga je echter een vergadering of brainstormsessie in, dan doe je er goed aan het licht te dimmen, want dit zorgt voor meer creativiteit.

De radio aan hebben staan op de werkvloer is erg gezellig, maar zorgt er vaak niet voor dat je harder gaat werken. Wil je je echt volledig kunnen focussen op een project, dan doe je dit het beste in stilte. Heb je echter iets nodig om je creatieve brein te verhogen? Dan kan een ééntonig geluid het vaak goed. Het zoemen van de airco kan jou hier dus zeker bij helpen!

Uiteraard is de temperatuur ook belangrijk want wanneer je het te koud hebt kun je niet doorwerken, maar als het binnen te warm is raak je ook afgeleid. Tussen de 19 en 21 graden zou de beste temperatuur moeten zijn, al kan dit ook nog oplopen tot 24 graden.

Voeg planten toe aan je werkomgeving

We weten allemaal dat planten goed zijn voor je. Niet alleen zorgen ze voor sfeer in huis of op kantoor, maar daarnaast verschonen ze ook de lucht waarin je werk, zijn ze stress verlagend en kunnen ze je zelfs helpen met het bijkomen van een productieve sessie. Het is dan ook zeker aan te raden wat planten toe te voegen aan je kantoor.

Ook werken in een omgeving met veel natuur is goed voor je. Het zorgt ervoor dat je langer productief blijft en werk stress verlagend. Toch is de kans heel groot dat je niet uitkijkt over een mooi, groen park. Mocht het mogelijk zijn, doe hier dan zeker zelf iets aan. Een buitenplant plaatsen voor het raam waar je doorheen kijkt, of een klimplant tegen die muur waar je tegenaan moet kijken bijvoorbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here