Wat is het verschil tussen een Full-HD en een 4K televisie?

In elektronica winkels en webshops vind je tientallen Full HD en 4K televisies. Met name in de winkel maken de soms enorme schermen veel indruk. Moderne televisies bieden veel meer mogelijkheden dan kijken alleen. Dankzij het haarscherpe beeld en het fantastische geluid van zowel Full-HD als 4K is televisie kijken namelijk een unieke ervaring geworden. Wel bestaan er tussen deze twee televisies een aantal verschillen.

Nog scherpere resolutie

Full HD televisies zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de elektronica wereld. Ze bieden een zeer hoge resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit betekent echter niet dat een Full HD televisie niet aan verbetering toe is. De komst van de 4K televisie heeft namelijk aangetoond dat de resolutie nóg scherper kan. De 4K wordt ook wel een ‘Ultra HD’ televisie genoemd. Het heeft de toevoeging ‘Ultra’ omdat het twee resoluties heeft, namelijk 4K en 8K. Daarbij staat een resolutie van 4K gelijk aan 3840 bij 2160 pixels.

Verschil tussen Full-HD en 4K televisie

Voor een haarscherp beeld kun je het beste een 4K televisie aanschaffen. Qua resolutie valt een Full HD televisie er namelijk bij in het niet. De resolutie van Ultra HD is maar liefs 4 keer zo hoog! Het grote verschil tussen Full-HD en 4K is dan ook dat je bij de tweede variant een nog betere filmbeleving heeft. De 4K televisie biedt momenteel de hoogste resolutie. De 8K is namelijk nog niet op de markt verschenen. Verwacht wordt dat dit nog een jaar of vijf op zich zal laten wachten.

3D kijken zonder bril

Misschien ben je inmiddels enthousiast geworden over deze moderne televisie. Dankzij het ruime aanbod in diverse winkels en webshops hoef je gelukkig niet lang te zoeken. De zeer scherpe resolutie is niet het enige voordeel van 4K ten opzichte van Full HD. Zo heb je in de nabije toekomst waarschijnlijk niet eens meer een bril nodig om 3D beelden te tonen! De televisie geeft zogeheten ‘autostereoscopisch’ 3D weer. Dit houdt in dat het op korte termijn mogelijk wordt om beelden voor beide ogen en verschillende kijkhoeken te weergeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here