Wat is een blockchain en wat betekent het voor cryptocurrencies?

Wie zich verdiept in crypto krijgt al snel te maken met deze belangrijke term: blockchain. Je kunt simpelweg niet om deze technologie heen. Daarom leggen we graag uit wat een blockchain is en wat het voor cryptocurrencies zoals Bitcoin betekent.

Wat is een blockchain?

Een blockchain is een gedecentraliseerde databank waarin alle transacties worden opgeslagen die er plaatsvinden. Hij wordt gedeeld door alle computers die ermee verbonden zijn. Wanneer een transactie plaatsvindt, wordt dit vastgelegd op de blockchain. Zodra de transactie is geverifieerd door alle aangesloten computers, wordt deze toegevoegd aan de blockchain.

Hoe begin je met crypto?

Om met crypto te beginnen, moet je eerst een account maken bij een exchange of broker. Daar krijg je een gratis digitale portemonnee. Een andere optie is het kopen van een hardware wallet waar je cryptomunten in kunt opslaan. Vervolgens bezoek je de website van een broker, zoals het Nederlandse Bitvavo, en koop je een of meerdere cryptomunten. Daarna komt het geld als het goed is in jouw digitale portemonnee terecht.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin werkt door middel van blockchain en is een van de meest bekende cryptocurrencies ter wereld. Het is een digitale munteenheid die is gecreëerd door Satoshi Nakamoto in 2009. Het idee erachter is dat het een volledig gedecentraliseerde munt wordt. Dit betekent dat er geen centrale bank of overheid betrokken is bij de creatie ervan. De enige mensen die er controle over hebben, zijn de gebruikers.

Hoe kun je Bitcoin gebruiken?

Er zijn verschillende manieren waarop je Bitcoin kunt gebruiken. Je hebt de blockchain nodig om transacties te kunnen versturen en ontvangen. Het verzenden vindt dankzij de blockchain op een zeer veilige manier plaats. Bitcoin is onder andere te gebruiken voor een betaling voor goederen en diensten. Er zijn veel bedrijven die het tegenwoordig als betaling accepteren, dus dat is fijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here