Wat doet een landschapsarchitect?

Landschapsarchitectuur omvat de planning, het ontwerp, het beheer, het behoud en het herstel van het land en de bouwwerken. Eenvoudig gezegd heten de mensen die al de bovenstaande taken uitvoeren landschapsarchitecten. Wat doen ze precies?

Wat doet een landschapsarchitect?

Bij het ontwerpen van landschappen zijn meerdere disciplines betrokken, zoals wiskunde, wetenschap, techniek, technologie, sociale wetenschappen, politiek, geschiedenis en filosofie. Landschapsarchitecten zijn verantwoordelijk voor allerlei taken zoals het aanleggen van openbare parken, het plannen van bedrijfskantoren, het plannen van snelwegen en bruggen, het aanleggen van bossen, toeristische en historische landschappen, het beheer en de sanering van aangetaste landschappen zoals mijnen enz. Hun werk omvat alle kleine en grote taken. Ze zijn het brein achter de verschillende fasen van het landschap. Ze zijn als kaartenmakers, landschapscoördinatoren, grafisch ontwerpers, werktuigbouwkundigen, landmeters, architecten, ingenieurs, architecten enz.

Andere werkzaamheden

Het grootste deel van hun tijd besteden ze in kantoren aan het maken van maquettes, ontwerpen, plannen en kostenramingen. De rest van hun tijd besteden ze of aan het bijwonen van vergaderingen met opdrachtgevers of op het terrein. Ongetwijfeld moeten ze echter creatief aangelegd zijn.

Samenwerken met architecten

Landschapsarchitecten werken vaak samen met verschillende architecten, landmeters en ingenieurs om de beste plannen voor wegen en gebouwen te bepalen. Ze moeten ook samenwerken met milieuwetenschappers, boswachters en andere vakmensen om verschillende methoden te vinden om de natuurlijke rijkdommen in stand te houden. Als de conclusies getrokken zijn, maken de landschapsarchitecten een nieuw plan met de nieuwe topografie, vegetatie, looppaden, decoratieve elementen enz.

Wat zijn de eisen voor landschapsarchitecten?

De belangrijkste eis is dat ze natuurliefhebbers moeten zijn. Mensen die geen belangstelling hebben om van de schoonheid van de natuur te genieten zullen het misschien niet goed doen als landschapsarchitect. Onnodig te zeggen dat ze een sterk analytisch vermogen moeten hebben, een creatieve visie en artistiek talent. Goede communicatie- en presentatievaardigheden zijn een must. Ze moeten ook uitstekende schrijfvaardigheid bezitten en een welbespraakte manier om hun gedachten uit te drukken. Kennis van CAD software is ook essentieel.

Verschillende projecten

Sommigen geven er de voorkeur aan wat woonwerk op zich te nemen, terwijl anderen het bij individuele huiseigenaren houden. Residentiële ontwerpprojecten leveren geen enorme inkomens op zoals die van commerciële of woonprojecten met meerdere eenheden. Ze kunnen ofwel zelfstandige zijn of in dienst van overheidsinstanties of landschapsarchitectuurbureaus. Wie in dienst is van de overheid of van architectenbureaus werkt voor vaste tijden, terwijl zelfstandigen werken naargelang de vraag. De salarissen variëren naargelang de organisatie en het soort werk.

Grafisch Ontwerpen

Grafisch ontwerpers zijn kunstenaars in de beeldende kunsten die illustraties, kleurenschema’s, en brochures ontwikkelen. Ze specificeren hun eigen ontwerpen op papier en gebruiken die om logo’s, website UsVsA’s, brochures, pinups, reclames, posters, sieraden, productverpakkingen, advertenties in kranten en tijdschriften, non-profit getuigenissen, enz. te ontwikkelen.

Strikte regels

Grafische vormgevers ontwikkelen patronen die het oog vestigen op vogelvleugels of menselijke gezichten. Ze verfraaien afbeeldingen met contrasterende kleuren voor schoonheid. Grafisch ontwerpen vereist dat kunstenaars goed thuis zijn in de primaire kleuren van het menselijk oog. Dienovereenkomstig moeten ze strikte regels volgen voor de keuze van kleuren. De visualisatie van het resulterende beeld moet nauwkeurig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here