Refurbished toestel kopen voor jouw personeel? Let op deze punten!

refurbished telefoon

Ben jij een aantal jaar geleden een onderneming gestart? Dan is de kans groot dat deze de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid is. Indien een bedrijf groeit, komt er natuurlijk meer werk. Dit kan ervoor zorgen dat jij mensen aan moet nemen. Is het aantal medewerkers de afgelopen jaren flink gegroeid? Dan kunnen we dus wel stellen dat de zaken goed gaan. Mogelijk wil jij nu wel dat al jouw medewerkers een eigen smartphone krijgen voor zakelijk gebruik. Dit is natuurlijk makkelijk, want hierdoor zijn zij altijd en overal te bereiken. Voor jouw personeel ook fijn, want zij gebruiken hun eigen telefoon niet langer voor zakelijke doeleinden. Wil je niet te veel geld investeren in telefoons? Dan kun je kijken naar refurbished toestellen. Maar is dit eigenlijk een goede keuze? Wij vertellen je in onderstaande tekst of dit wel of niet verstandig is.

Wat haal je in huis?

De meeste mensen hebben weleens van de term refurbished gehoord. Vrij vertaald betekent dit niets meer dan ‘gerenoveerd’. Indien jij een refurbished toestel koopt, wil dit dus zeggen dat het toestel is vernieuwd. Vaak zijn deze telefoons in een eerder stadium gebruikt door bijvoorbeeld grote bedrijven. Zij doen de telefoons van de hand wanneer zij een nieuwer model aanschaffen. Voordat deze toestellen als refurbished aangeboden worden, worden ze eerst uitvoerig behandeld. Zo wordt alle data verwijderd en worden de telefoons voorzien van de nieuwste software. Het gaat dus om een tweedehands toestel, maar wel met de nieuwste updates. Denk echter niet dat een refurbished  toestel altijd even goed is. De ene telefoon houdt het inderdaad jaren vol, maar de ander kan het binnen de kortste keren begeven. Schaf dus geen refurbished telefoons aan zonder dat jij weet wat je in huis haalt. Laat je dus uitgelicht informeren voor je tot aankoop overgaat.

Is refurbished daadwerkelijk goedkoper?

Veel mensen gaan er direct vanuit dat een refurbished toestel aanzienlijk goedkoper is dan een nieuwe smartphone. Over het algemeen is dit ook zo, maar dit gaat lang niet altijd op. Koop dus nooit een refurbished toestel voor jouw personeel in de veronderstelling dat jij hierdoor geld  bespaart. Je doet er goed aan om eerst wat tijd te investeren in een vergelijking. Kijk vooral ook naar de prijs van nieuwe toestellen. Uiteraard hoef jij voor zakelijke telefoons niet voor het nieuwste van het nieuwste te gaan. Wanneer jouw medewerkers met het toestel kunnen bellen, is dit vaak al voldoende. In dat geval is het dus ook de moeite waard een wat ouder model te bekijken. Deze zijn nieuw vaak aanzienlijk goedkoper dan refurbished toestellen. Wij raden je dus zeker aan om eerst te kijken of refurbished daadwerkelijk goedkoper is dan een nieuwe telefoon.

Hoe zit het met de garantie?

Wanneer jij een nieuwe telefoon koopt in de winkel, krijg je standaard fabrieksgarantie. Indien jouw telefoon het begeeft vanwege een fabrieksfout, ontvang je zonder extra kosten te maken een nieuw toestel. Bij refurbished toestellen heb je doorgaans ook te maken met fabrieksgarantie. Let altijd goed op de lengte van deze garantie, want die verschilt nogal eens per partij. Zo krijg jij bij de ene verkoper bijvoorbeeld 6 maanden garantie, terwijl dat bij de ander twee jaar is. Daarnaast krijg jij nog te maken met wettelijke garantie. Laatstgenoemde garantie hangt samen met de verwachte levensduur van een smartphone. Bij een nieuw toestel zorgt deze garantie doorgaans niet voor problemen, maar dit kan bij een refurbished telefoon wel zo zijn. Je weet immers niet hoe oud het toestel is, waardoor de verwachte levensduur lastiger in te schatten is.

Weet waar je een refurbished toestel koopt

Het laatste puntje dat we hier behandelen is de verkopende partij. Dit wil overigens niet zeggen dat dit het minst belangrijke punt is, integendeel. Er zijn tegenwoordig talloze aanbieders van refurbished toestellen. Bij de ene partij kun jij zonder problemen een telefoon kopen, maar dat is lang niet bij iedere partij het geval. Er zijn helaas ook genoeg bedrijven die gerenoveerde toestellen verkopen van aanzienlijk mindere kwaliteit. Daarom is het belangrijk dat jij goed weet bij welke partij jij een refurbished toestel koopt voor jouw personeel. Wij raden je daarom ook aan om vooral op onderzoek uit te gaan. Zoek eens op het internet naar verschillende verkopers en kijk of hier louter positieve of juist negatieve berichten over te vinden zijn. Probeer vooral niet voor een zo goedkoop mogelijke prijs veel refurbished toestellen op de kop te tikken. De kans is dan namelijk groot dat jij een kat in de zak koopt. En in dat geval kun je binnenkort wederom op zoek naar telefoons voor jouw medewerkers. Daar zit jij natuurlijk ook niet op te wachten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here