Personeel belonen tijdens deze lastige periode: zo houd je een coronaproof bedrijfsfeest

bedrijfsfeest

Over het organiseren van feesten en evenementen in de komende tijd bestaat veel onduidelijkheid. Het jaar 2020 is voor iedereen totaal anders verlopen dan was voorzien. Zolang er geen goed vaccin of medicijn tegen het coronavirus beschikbaar is, zullen we geconfronteerd blijven met maatregelen die onze sociale contacten drastisch beperken. Horecabedrijven die de deuren noodgedwongen gesloten moeten houden, evenementen die geen doorgang mogen vinden, enzovoort. Dat heeft als consequentie dat veel van deze bedrijven in financiële nood komen. De toekomst is voor de horeca- en evenementenbranche uitermate onzeker. Bovendien stelt de situatie in ons land andere ondernemers voor uitdagende vraagstukken. Want hoe houd je een coronaproof bedrijfsfeest om je personeel te belonen tijdens deze lastige periode?

Kleine groepjes

Zolang er beperkingen blijven gelden, zullen waarschijnlijk alleen kleinschalige feestjes tot de mogelijkheden behoren. Een bedrijfsfeestje organiseren blijft natuurlijk wel mogelijk, maar je zult creatief moeten zijn in de planning om het allemaal in goede banen te leiden. Als bijvoorbeeld een maximum aantal van dertig personen geldt voor bijeenkomsten, terwijl je een bedrijf met tachtig medewerkers hebt, sta je voor een behoorlijke uitdaging. Wat doe je dan? Kies je ervoor om per afdeling op stap te gaan? Het vormen van kleine groepjes kan een oplossing zijn, maar het bevordert natuurlijk niet de onderlinge samenhang in het bedrijf. Het mooiste is om iedereen op zo’n dag bij elkaar te hebben en gezellig met z’n allen in een ontspannen sfeer het glas te kunnen heffen. Maar wat niet kan, kan niet en dus moeten we zoeken naar alternatieven.

Meerdere zalen

Wanneer je het feest organiseert in een complex met meerdere zalen, heb je al wat meer mogelijkheden. Je kunt dan allemaal tegelijk feesten, terwijl je toch van elkaar gescheiden bent en dus het maximaal toegestane aantal deelnemers per bijeenkomst niet overschrijdt. Oké, het is misschien minder leuk, maar het is beter dan niets, toch? Het gebruiken van meerdere zalen geeft je bovendien de mogelijkheid om meerdere thema’s met elkaar te combineren. In een bedrijf met tientallen medewerkers kunnen de meningen nogal eens uiteen lopen over wat een leuk feest is. Denk daarbij onder meer aan de muziekstijl. Je kunt bijvoorbeeld vooraf de verschillende concepten aan je personeel voorleggen en ze laten intekenen voor één van de gekozen thema’s. Op die manier heeft iedereen het feest dat hij graag wil!

Buiten feesten of toch online?

Om voldoende afstand tot elkaar te houden, is een feest in de buitenlucht natuurlijk een te overwegen optie. Helaas zijn ook dergelijke bijeenkomsten tijdelijk niet toegestaan. Bovendien moet je wel geluk hebben met het weer. Najaar en winter lenen zich niet goed voor een feestje in de open lucht. Het weer is immers in ons land nogal wisselvallig, zeker in deze tijd van het jaar. Je leuke bedrijfsfeest laten bederven door een flinke bui wil natuurlijk niemand. Je kunt wel zorgen voor een overkapping waardoor iedereen toch droog staat. En denk eens aan warmtekorven of warmtelampen om de temperatuur aangenaam te houden. Zien jouw medewerkers een feestje buiten toch niet zo zitten? Dan resteert eigenlijk alleen nog een virtueel feestje. Die optie is natuurlijk minder gezellig dan elkaar in het echt zien, maar is altijd nog beter dan niks. Toch valt het te hopen dat er snel een oplossing komt voor het coronaprobleem. Dan kunnen de bedrijfsfeestjes weer zoals vanouds georganiseerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here