Kies de beste hosting voor jouw website met deze vier tips!

webhosting

Ben jij recentelijk voor jezelf begonnen? Dan is het zaak om een klantenbestand op te bouwen. Om gevonden te worden door potentiële klanten, moet jij natuurlijk een visitekaartje hebben. Fysieke visitekaartjes zijn een must, maar dat geldt ook zeker voor een online visitekaartje. Met een online visitekaartje doelen we in dit geval op een eigen website. Voordat jij een website kunt bouwen, moet je eerst een hostingpartij hebben. Met behulp van een hostingpartij zorg je ervoor dat jouw website draaiende blijft. Het is zeg maar het systeem achter jouw site. Er zijn vandaag de dag ontzettend veel partijen die webhosting aanbieden. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een partij te kiezen. Uiteraard wil jij alleen de beste hosting voor jouw website. Met behulp van de onderstaande vier tips kies jij de beste hosting voor jouw site!

1. Waar dient jouw site voor?

Een website kan tegenwoordig verschillende doelen hebben. Zo is de ene site puur bedoeld ter informatie. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer jouw site enkel als online visitekaartje dient. Potentiële klanten kunnen hier lezen wie jij bent en waarvoor ze bij jou terecht kunnen. De hosting hoeft in dat geval niet bijzonder groot en ingewikkeld te zijn. Dit verandert echter wanneer jouw site een ander doel heeft. Neem bijvoorbeeld een webwinkel. Via zo’n site worden vaak allerlei verschillende producten verkocht. Het aanbod is vaak enorm en er wordt een systeem gebruikt om betalingen te kunnen verrichten. Bij een webwinkel is dan ook een andere hosting aan te raden dan bij een informatieve site. Kies daarom nooit lukraak een hosting uit, maar zorg eerst dat jij goed in kaart brengt waar jou site precies voor dient. Heb je dit in helder? Ga dan pas op zoek naar een hosting die hierbij aansluit.

2. Hoe zit het met de e-mail?

Bij veel partijen kun jij ervoor kiezen om e-mail op te nemen in jouw webhostingpakket. Een zakelijke e-mail aannemen is zeker aan te raden. Waarom? Omdat dit natuurlijk een stuk professioneler overkomt dan wanneer alles via een persoonlijk mailadres verloopt. In het geval van hosting kun jij vaak kiezen uit verschillende groottes voor wat betreft de e-mail. Om een goede keuze te maken, moet jij voor jezelf inschatten hoeveel mailadressen jij wilt gebruiken. Ben jij van plan verschillende mailadressen aan te maken en worden deze ook veel gebruikt? Dan moet jij in jouw webhostingpakket meer plek inruimen voor mail. Het mailverkeer wordt namelijk opgeslagen in de hosting. Gebruik je slechts één mailaccount? Dan is een kleine hosting een prima uitkomst.

3. Kijk niet alleen naar de prijs

Wanneer jij een hostingpakket wilt, dien je hiervoor te betalen. Net als bij veel andere producten verschilt de prijs van hosting ook behoorlijk. Zo ben jij bij de ene partij bijvoorbeeld aanzienlijk minder kwijt dan bij de andere. Veel mensen maken de fout om bij hosting alleen te kijken naar de prijs. Aan de ene kant logisch, want jij wilt natuurlijk zo min mogelijk betalen voor jouw hosting. Het is echter niet op voorhand de beste keuze om voor de goedkoopste aanbieder te gaan. Waarom niet? Omdat jij met een goedkoop webhostingpakket aanzienlijk minder opties hebt dan met een duurdere hosting. Tuurlijk mag jij de prijs in je achterhoofd houden, maar kijk vooral naar de inhoud van het pakket. Jij wilt straks immers niet ontdekken dat je een pakket hebt aangeschaft die eigenlijk niet voldoet aan jouw eisen. Laat de inhoud daarom altijd doorslaggevend zijn.

4. Wat is de ervaring van anderen?

Ben jij niet bekend met hosting? Dan is het lastig om een geschikte partij te vinden. Zegt het jou niet zoveel wanneer je een vergelijking maakt tussen de verschillende pakketten? Ga dan eens op zoek naar de ervaring van anderen. Mogelijk ken jij wel iemand in jouw directe omgeving met een eigen website. Vraag hem/haar bijvoorbeeld eens bij welke partij hij/zij de hosting heeft geregeld en hoe dit bevalt. Ken je niemand met een eigen website? Richt je dan gewoon eens tot het internet. Hier vind je binnen de kortste keren namelijk ook een aantal ervaringen van anderen. Deze ervaringen maken het voor jou ongetwijfeld een stuk makkelijker om te kiezen voor een hostingpartij.

Lees ook: deze verzekeringen heb je nodig als zzp’er

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here