Kantoorpand huren? Zo bespaar jij op de huurprijs!

kantoorpand

Is jouw bedrijf de laatste tijd behoorlijk gegroeid? Dan kan het zijn dat jouw huidige kantoorpand te klein is geworden om iedereen fatsoenlijk te kunnen huisvesten. In dat geval moet je verhuizen. Gelukkig staan er tegenwoordig in veel delen van Nederland kantoorpanden leeg. Het is dus niet bepaald lastig om een nieuw onderkomen te vinden. Probleem is alleen dat een grotere kantoorruimte ook extra kosten met zich meebrengt. Jij moet maandelijks namelijk meer betalen aan de huur wanneer je meer vierkante meters hebt. Als ondernemer ben jij ongetwijfeld zuinig op jouw centen. Daardoor ben je vast en zeker op zoek naar een kantoorruimte voor een zo laag mogelijk huur. In dat geval ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hier hoe jij kunt besparen op de huurprijs!

Ga niet voor een A-locatie

Als bedrijf is het natuurlijk makkelijk wanneer je op een goede plek zit. Wil jij een kantoorruimte huren in een grote stad? Dan betekent dit wel dat jij hier flink voor moet betalen. Dit is zeker het geval wanneer je in het centrum zit. Indien jij wilt besparen op de huurprijs, dan is dit natuurlijk geen goed plan. Het is in dat geval beter om te kiezen voor een locatie buiten het centrum. Hoe verder jij van het centrum af zit, des te goedkoper de huurprijs wordt. En het wil natuurlijk nog niet zeggen dat het per se een slechte locatie betreft wanneer jij niet in de stad zit met jouw bedrijf. Kies bijvoorbeeld voor een locatie vlakbij de snelweg. Hierdoor ben jij makkelijk te bereiken voor klanten.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Kantoorpanden zijn er vandaag de dag in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kun jij als zzp’er bijvoorbeeld een ruimte huren in een bedrijfsverzamelgebouw. Heb jij een onderneming waar meerdere mensen in dienst zijn? Dan kun je bijvoorbeeld een hele verdieping afhuren en dit gebruiken als jouw kantoor. Huur echter nooit een bedrijfsruimte zonder dat jij weet hoeveel ruimte je precies nodig hebt. Dit kun je op verschillende manieren uitvogelen. Kijk bijvoorbeeld eerst eens naar het aantal personen dat jij in jouw nieuwe kantoor kwijt wilt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij een kantoorpand dat te huur staat en maak een plattegrond met een wenselijke indeling. Past dit allemaal maar net? Dan moet je misschien toch op zoek naar een grotere ruimte. Ben je van mening dat jouw medewerkers veel te veel ruimte hebben? Dan is een kleinere ruimte een optie. Je bespaart in dat geval toch al weer het nodige op de huurprijs.

Laat een deel van jouw personeel thuis werken

Hebben jouw medewerkers allemaal een eigen laptop waarmee zij hun werk op verschillende locaties uit kunnen voeren? Dan kun je sowieso overwegen om voor een kleinere kantoorruimte te gaan. Richt bijvoorbeeld een aantal vaste plekken in en maak er voor de rest flexplekken van. Met behulp van flexplekken geef jij jouw medewerkers de vrijheid om hun werk op verschillende locaties uit te voeren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld vanuit huis werken. Hierdoor hoef jij geen ontzettend grote kantoorruimte te huren en daardoor bespaar jij maandelijks behoorlijk veel geld.

Lees ook: Enkele tips voor als je als eenmanszaak personeel wilt gaan aannemen 

Vergelijk verschillende opties met elkaar

Zoals al aangegeven in de intro staan er tegenwoordig betrekkelijk veel kantoorpanden leeg. Neem daarom ook geen overhaaste beslissingen wanneer jij een nieuwe kantoorruimte zoekt. Bekijk het aanbod eerst eens rustig en vergelijk de verschillende opties met elkaar. De kans is groot dat er behoorlijk wat prijsverschil zit in de kantoorpanden. En vergeet het natuurlijk ook niet met eigen ogen te aanschouwen. Wij raden jou aan vooral diverse kantoorgebouwen te bezoeken. Op deze manier krijg je namelijk een goede indruk van de locatie. Bovendien kun je direct beginnen met visualiseren wanneer jij zelf in de ruimte staat. Voelt het goed en denk jij dat het haalbaar is om jouw bedrijf in het betreffende gebouw te vestigen? Dan kun je een huurcontract afsluiten met de verhuurder. Mogelijk is er nog wat onderhandelingsruimte voor wat betreft de huurprijs. Probeer dan ook altijd of jij de prijs nog wat verder omlaag kunt krijgen, bijvoorbeeld door het contract direct voor meerdere jaren te tekenen. Niet geschoten is immers altijd mis. En als jij geluk hebt, valt de prijs aanzienlijk lager uit dan de verhuurder er oorspronkelijk voor vroeg.

Lees ook: Uitbreiden naar Duitsland? Lees deze tips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here