Een vlog maken: hoe doe je dat?

Vloggen is geweldig, maar met alleen kennis kom je als niet ver. Het is minstens zo belangrijk dat je weet hoe je moet filmen en editen. Onthoud dat je lang niet altijd meteen de eerste keer het perfecte beeld krijgt. Soms zul je een paar keer moeten filmen om het ideale plaatje te krijgen. Ook zul je de tijd moeten nemen voor het editen, oftewel het in elkaar zetten van je vlog. Een vlog maken: hoe doe je dat?

Kies een goede vlog camera

Hopelijk heb je al een camera van goede kwaliteit in huis gehaald. Dit vormt de basis van je vlog-carrière. YouTube toont sinds enkele jaren video’s in HD kwaliteit. Dankzij de technologie van smart TV bekijken bovendien steeds meer mensen video’s op hun grote tv schermen. Dit betekent dat je een camera moet kiezen waarmee je video’s in verschillende formaten kunt uploaden. Een dergelijke camera hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo koop je een Canon Powershot camera al voor 100 tot 150 euro. Natuurlijk is de kwaliteit van een camera wel beter wanneer je een iets hoger budget hebt. De beelden hebben vaak een betere resolutie, beter geluid en diverse opties om de video’s mee aan te kleden. Gelukkig kun je met het juiste licht en een goede microfoon ook vloggen zonder dat je er ontzettend veel geld aan kwijt bent.

Welke vlog camera moet je gebruiken?

Lees voordat je een vlog camera koopt altijd een aantal klantbeoordelingen. Eerdere klanten geven vaak een eerlijk oordeel en kaarten de plus- en minpunten aan. Een camera met veel positieve reviews is bijvoorbeeld de Sony CyberShot WX500. Het is een compacte en gebruiksvriendelijke camera die uiterst geschikt is voor beginnende vloggers. Het heeft onder andere een kantelbaar scherm waardoor je eenvoudig kunt zien wat je aan het opnemen bent. Daarnaast genieten kijkers van scherpe beelden door de 30x zoom optie.

WiFi

Ook handig is het feit dat de Sony CyberShot WX500 over WiFi bevat. Vrijwel elke vlog camera moet eigenlijk over deze optie beginnen. Daarmee kun je beelden namelijk eenvoudig doorsturen naar je laptop of smartphone. Op die manier deel je jouw video binnen een handomdraai op YouTube. Ook deze camera’s zijn zeer geschikt om mee te vloggen:

  • Panasonic Lumix DMC-TZ57: Een compacte camera met 20x optisch zoom die ook geschikt is voor beginnende vloggers.
  • Canon Powershot G7XII: Beschikt onder andere over een kantelbaar scherm en is door het relatief kleine formaat overal mee naar toe te nemen . Heeft een ruwe voorkant, waardoor je vingers minder snel wegglijden. Aan het begin is het wel even uitvinden hoe de camera precies werkt. Zodoende is het meer geschikt voor ervaren vloggers.
  • Gopro HERO 7 Black: Deze camera is zowel geschikt voor beginnende als ervaren vloggers. Het heeft een waterdichte en schokbestendige behuizing, waardoor je het ook mee kunt nemen naar het water. Dankzij het relatief kleine formaat, de beeldstabilisatie en de 4k beeldkwaliteit is het bovendien een goede camera om actiebeelden mee te maken.

Geluidskwaliteit van je vlogs

Niet alleen de beeldkwaliteit van je vlogs is belangrijk. Het geluid moet minstens zo goed in orde zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat kijkers niet kunnen horen wat je te zeggen hebt. Bovendien is de kans groot dat ze in dat geval naar een videokanaal gaan met betere audio. Wanneer je teveel YouTube video’s met slechte geluidskwaliteit hebt nemen de bezoekersaantallen af. Probeer dit te vermijden door een camera aan te schaffen met een goede microfoon. Het is verstandig om een beetje te oefenen met je vlog camera zodat je meteen de geluidskwaliteit kunt testen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here