Alles wat je moet weten over het vervangen van auto onderdelen

autoverhuur

Heb je net je eerste auto gekocht? Gefeliciteerd! Een bijzondere stap. Auto’s en vrachtauto’s zijn geavanceerder dan ooit. Niet voor al het voertuigonderhoud hoef je een grondige kennis techniek te hebben of handig te zijn. De gemakkelijkste auto-onderhoudswerkzaamheden kunnen door iedereen op zijn oprit of in zijn garage worden uitgevoerd. Hoe je dat doet? Je leest het in dit artikel.

Waarom is het vervangen van auto onderdelen een goed idee?

Er zijn zijn verschillende factoren om je voordeel te doen met de tips in dit artikel. Zo zijn goed onderhouden auto’s betrouwbaar. Ook hebben ze een langere levensduur. Bovendien krijg je veel voldoening van het doen van je eigen auto-onderhoud én ziet jouw wagen er veel beter uit,

Besteed meer tijd aan auto onderhoud

Toch besteden veel auto- en vrachtwagenbezitters te weinig aandacht aan de behoeften van hun auto’s. Tot er zich een probleem voordoet… Ja, de meeste auto’s worden twee keer per jaar naar ons autoherstelbedrijf voor een regelmatig geplande olieverversing en ander onderhoud gestuurd. Er is echter meer nodig om ervoor te zorgen dat een auto er op zijn best uitziet en goed loopt.

Auto onderdelen vervangen: 3 handige tips op een rij

Als je je eigen auto’s regelmatig controleert en licht onderhoud uitvoert wanneer dat nodig is, bescherm je de grote investering die je in je auto hebt gedaan al een heel eind. Bij deze een aantal tips:

Tip 1: Inspecteer de accu

Je voertuig gaat nergens heen als de accu het begeeft. Dus neem de tijd voor een snelle visuele inspectie en af en toe wat schoonmaakwerk van dit vitale auto-onderdeel. Controleer minstens een keer per jaar je accupolen op tekenen van droog wit accuzuur. Als dat er is, verwijder dan de kabels van je accu. Tip: doe eerst de negatieve kabel.

Hoe verwijder je corrosie?

Gebruik een staalborstel en roestverwijderingsvloeistof om het corrosieve materiaal van de polen van de accu te verwijderen. Een mengsel van zuiveringszout en water kan ook worden gebruikt. Spoel het schoongemaakte gedeelte af met wat water, droog het af met een doek en sluit de accukabels weer aan. Sluit de eerst de pluskabel aan. Al met al duurt dit klusje zo’n 20 minuten.

Tip 2: Vervang de ruitenwissers

Een van de belangrijkste veiligheidsaspecten tijdens het rijden is een heldere voorruit voor een zo goed mogelijk zicht op de weg. Het vervangen van versleten ruitenwissers die strepen op de voorruit achterlaten of regen en sneeuw niet effectief verwijderen, is een topprioriteit. Wanneer je ze hoort piepen, is dat een indicatie dat het tijd is om de wisserbladen te vervangen.

Controleer de rubberen strips

Zelfs als de ruitenwisserbladen goed lijken te werken, moet je de rubberen strips op de bladen regelmatig controleren op tekenen van scheuren. Veeg de rubberen strips af en toe af met een vochtige doek of een papieren handdoek om vuil te verwijderen.

Wanneer moet je ruitenwissers vervangen?

Onthoud dat variabelen zoals het weer en het gebruik van de auto van invloed zijn op het tijdschema voor het vervangen van bepaalde auto onderdelen. Over het algemeen wordt aanbevolen om uw ruitenwissers om de 6-12 maanden te vervangen. Koop de volgende keer dat u een nieuw paar koopt een extra set die u in de kofferbak kunt opbergen en direct bij de hand hebt.

Kun je zelf ruitenwissers vervangen?

Bij de meeste auto’s kun je het vervangen van de ruitenwissers trouwens prima zelf doen. Het is geen lastige klus. Volg gewoon de instructies in de gebruikershandleiding en op de achterkant van de verpakking van de ruitenwissers. Gemiddeld ben je ongeveer 10 tot 15 minuten bezig met het vervangen van dit belangrijke auto onderdeel.

Tip 3: Vervang het luchtfilter van de motor

Van alle onderhoudstips die in dit artikel zijn opgesomd, lijkt het vervangen van de luchtfilter van de motor waarschijnlijk het meest lastig. Maar wees gerust, het is vrij eenvoudig te doen. Een vuil luchtfilter beperkt de luchtstroom die de auto motor opneemt, waardoor de motor extra wordt belast. Dit kan het brandstofverbruik beïnvloeden en de acceleratieprestaties van het voertuig.

Hoe vaak moet je een motorluchtfilter vervangen?

De frequentie waarmee een motorluchtfilter moet worden vervangen hangt af van verschillende factoren. Regelmatig rijden op onverharde wegen en in druk verkeer zal ervoor zorgen dat luchtfilters sneller verstopt raken. Is dit bij jou het geval? Controleer de luchtfilter van de motor dan regelmatig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here