Alles wat je moet weten over Artificial Intelligence (AI)

Artificial Intelligence (AI), in het Nederlands bekend als kunstmatige intelligentie, is een term die je steeds vaker tegenkomt. Steeds meer ondernemingen maken er gebruik van om hun bedrijfsprocessen efficiënter en beter te maken. Maar wat is AI eigenlijk? In dit artikel vertellen we je er graag van alles over!

Wat is Artificial Intelligence?

Artificial Intelligence heeft betrekking op menselijke intelligentieprocessen door machines. Dit zijn voornamelijk in computersystemen. AI stelt een technisch systeem in staat om zijn omgeving waar te nemen, om te gaan met wat ze waarnemen, problemen op te lossen en te handelen om een speciaal doel te bereiken. De computer ontvangt gegevens die al zijn voorbereid of verzameld via zijn sensoren, zoals de camera, verwerkt ze en reageert.

Hoe werkt Artificial Intelligence?

Nu de hype rond AI in een stroomversnelling is geraakt, wringen ondernemers zich in allerlei bochten om hun producten en diensten te verbeteren met behulp van AI. Een voorbeeld daarvan is machine learning. Simpel gezegd werkt AI op basis van gegevens. Het neemt bepaalde informatie op en analyseert deze door te kijken naar patronen en correlaties. AI programmeren richt zich op drie cognitieve vaardigheden: leren, redeneren en zelfcorrectie. Daarbij wordt een grote hoeveelheid gegevens verwerkt met snelle, iteratieve verwerking en intelligente algoritmen. Op die manier leert de software automatisch van patronen of kenmerken in de gegevens.

Waarom is AI zo belangrijk?

Het gebruik van AI geeft ondernemingen inzicht in hun bedrijfsvoering. Dit maakt het uitermate belangrijk, want misschien waren ze zich van bepaalde processen niet eerder bewust. Bovendien kan AI bepaalde taken vaak beter uitvoeren dan mensen. Het in staat om bepaalde taken en processen efficiënter uit te voeren dan jij en ik. Dit opent een geheel nieuwe wereld met allerlei mogelijkheden op zakelijk gebied. De grootste en meest succesvolle ondernemingen ter wereld maken al gebruik van AI om hun concurrenten voor te blijven. Dit heeft een enorm effect op allerlei branches, zoals de cyberbeveiliging. In een steeds complexer systeem is het een behoorlijke uitdaging om zwakke punten te identificeren. AI gebruikt echter geavanceerde algoritmes om dit te achterhalen. Ook is het in staat om bepaalde voorspellingen te doen op basis van patronen. Daardoor kan beter worden bepaald wat mensen precies nodig hebben, voordat de behoefte er aan al is ontstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here