Zo richt je de keuken slim in

keuken

Ben je van plan om een nieuwe keuken te plaatsen of ga je verhuizen? Het inrichten van de keuken kan heel lastig zijn als je veel spullen hebt. Om de keuken overzichtelijk en netjes te houden is het belangrijk dat er efficiënt wordt omgegaan met de ruimte. Met de volgende tips zorg jij ervoor dat je kleine keuken slim is ingericht!

Werk apparaten weg

In een moderne keuken is het heel normaal om veel apparaten te hebben. Een magnetron, koffiezetapparaat en een waterkoker zijn niet meer weg te denken uit onze keukens. Met al deze apparaten in het zicht kan een keuken al snel rommelig ogen. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Onze tip is om de apparaten zo veel mogelijk weg te werken in kastjes. Let er wel op dat je de apparaten een logische plek geeft. Het is tenslotte niet heel praktisch als je het koffiezetapparaat elke ochtend van de bovenste plank moet halen!

Praktische decoratie

Heb je een plankje boven het keukenblad? Zet er dan wat potten op met ingrediënten zoals pasta, rijst of muesli. Dit zijn ingrediënten die vaak worden gebruikt, dus naast dat het er heel leuk uitziet, is het ook nog eens heel praktisch! Ook hangrekjes zien er leuk uit in je keuken. Deze hang je boven het keukenblad, zodat je extra ruimte creëert en alles compact bij elkaar hebt. Denk creatief na over de indeling van je keuken; er zijn genoeg manieren om decoraties toe te voegen die ook nog een praktische functie hebben.

Slimme opbergsystemen

Het is niet alleen belangrijk om de ruimte óp het keukenblad goed te benutten, ook de ruimte in de keukenkastjes moeten efficiënt worden gebruikt. Kies daarom voor hoge kasten, zodat je veel kunt opbergen. Ook een draaicarrousel is ideaal: een draaiend plateau dat in- en uitgetrokken kan worden. Zo benut je de volledige ruimte, omdat je ook achterin de kast pannen kwijt kunt.

Raamdecoratie in de keuken

Houd bij de inrichting van je keuken ook rekening met de lichtinval en privacy. Dit kun je gemakkelijk regelen met behulp van de juiste raamdecoratie. Kies voor inbetween gordijnen, deze laten voldoende daglicht door maar bieden wel de nodige privacy. Hetzelfde geldt voor lamellen, zoals een houten jaloezie of een PVC jaloezie. De houten jaloezieën kunnen afgesteld worden, waarmee je zelf kunt bepalen hoeveel licht je binnenlaat. Daarnaast zijn lamellen makkelijker schoon te maken en dat is wel zo handig in de keuken!

Wat zijn jouw tips voor het inrichten van een kleine keuken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here