Zo kies jij de juiste rolgordijnen!

rolgordijnen

Raamdecoratie is er tegenwoordig in allerlei varianten. Zo kun je kiezen voor overgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen en rolgordijnen. Is jouw keuze gevallen op de laatst genoemde vorm van raamdecoratie? Dan denk je mogelijk dat je er al bent. Dat is echter absoluut nog niet het geval. Binnen de rolgordijnen heb jij namelijk ook weer talloze mogelijkheden. Zo kun je de gordijnen in allerlei kleuren en formaten bestellen. Het uitzoeken van een rolgordijn is dus geen klusje dat jij in een paar tellen klaart. Nee, jij moet er betrekkelijk veel tijd in steken. Doe dit vooral ook, want jij wilt natuurlijk niet dat je straks de verkeerde rolgordijnen kiest. Wij willen dit natuurlijk ook niet en daarom helpen wij jou een handje. Hieronder vertellen wij jou hoe jij de juiste rolgordijnen kiest!

Verduisterend of juist niet?

Bij het kiezen van rolgordijnen moet jij jezelf altijd een aantal vragen stellen. De belangrijkste is ongetwijfeld of het gordijn verduisterend moet zijn of juist niet. Dit hangt er natuurlijk van af in welke ruimte jij het rolgordijn op gaat hangen. In een slaapkamer is verduisterende stof wel makkelijk. Je wilt immers niet constant last hebben van het licht en dat is met niet-verduisterende stof wel het geval. In een woonkamer vinden sommige mensen het juist weer prettig om geen verduisterende stof te gebruiken. Hierdoor blijft het namelijk lekker licht in de ruimte. Laat de keuze voor het materiaal daarom altijd afhangen van de ruimte waar het rolgordijn komt te hangen.

Welke maat moet het gordijn hebben?

Een rolgordijn kun je tegenwoordig op allerlei plekken kopen. Je kunt hiervoor naar een woninginrichting gaan, maar ook de plaatselijke bouwmarkt verkoopt inmiddels vaak gordijnen. Je kunt je zelfs tot het internet richten voor de aankoop van rolgordijnen. Wij raden je aan om jouw rolgordijn altijd op maat te laten maken. Waarom? Omdat je zo zeker weet dat het gordijn mooi voor het raam past. Indien jij kiest voor een standaard gordijn van bijvoorbeeld de bouwmarkt, loop je namelijk het risico dat deze te groot of te klein is. En dat is natuurlijk geen gezicht. Jij kunt jouw rolgordijnen op maat laten maken bij een woonwinkel. Dit kan echter ook door ze via internet te bestellen. In dit laatste geval moet jij zelf wel de juiste maatvoering doorgeven. Geef jij de verkeerde maten door? Dan is jouw rolgordijn dus  alsnog te groot of te klein.

Wat is de beste kleur?

De beste kleur van een rolgordijn kunnen wij jou natuurlijk niet vertellen. Smaken verschillen namelijk, en dat is maar goed ook! Wij kunnen je wel vertellen dat een rood rolgordijn mooi is, maar misschien heb jij wel een ontzettende hekel aan deze kleur. Kies dus vooral voor een kleur die jij zelf mooi vindt. Wel raden we je aan een kleur te kiezen die in de buurt blijft van de rest van de kleuren in jouw woning. Kies dus niet voor groene gordijnen wanneer jij hoofdzakelijk een wit interieur hebt. De groene rolgordijnen knallen er zo echt uit, waardoor de aandacht voornamelijk hierheen gaat. De meeste mensen kiezen voor een neutrale kleur gordijnen, zoals wit of beige.

Hoe wil jij het gordijn bedienen?

De meeste mensen met een rolgordijnen bedienen deze met een koordje of ketting. Deze hangt vaak aan de linker- of rechterkant van het gordijn. Door aan het koordje of de ketting te trekken, beweeg jij het rolgordijn makkelijk omlaag en omhoog. Er zijn echter ook andere bedieningsmogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om het systeem elektronisch te bedienen. Jij laat het gordijn dan zakken of opgaan door één druk op de knop. Dit is natuurlijk hartstikke makkelijk, maar het kost ook aanzienlijk meer. Jij draait immers ook op voor de kosten van het elektrische systeem dat gekoppeld wordt aan het rolgordijn.

Lees ook: welke raamdecoratie moet ik kiezen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here