Zo geef je jouw interieur een eenvoudige make-over!

jaloezieën

Raak jij er ook zo enthousiast van: make-over programma’s op tv? We kennen het allemaal, je ziet een gedateerd interieur veranderen in een eigentijds, trendy interieur. Je gedachten dwalen af; wat zou een dergelijke metamorfose voor jouw interieur kunnen betekenen? Soms is er niet veel voor nodig om met kleine stappen een mooie make-over te bewerkstelligen. Hoe je dat doet lees je hier!

Interieur make-over? Zo begin je!

Soms zie je het niet, totdat je het ziet. Gaat het hier om een quote van Johan Cruyff? Nee, het gaat over jouw interieur. Gedateerde elementen in je woonkamer zijn zó gewoon en eigen geworden, dat ze je niet langer opvallen – tot het moment dat je ineens inziet dat het ook anders kan. We nemen hier enkele facetten met je door die nooit leuk retro gedateerd zijn, maar gewoon echt vorige eeuw zijn. Wát kan er anders in je woonkamer?

Verwarming

CV radiatoren, gewoon langs de kozijnen, zijn soms nog erg gedateerd. Moderne woningen beschikken over vloerverwarming óf over de design radiator. Aloude grijze radiatoren halen echt je interieur naar beneden en ogen ontzettend gedateerd op een niet leuke manier.

Muren

Heb jij granol muren in je woonkamer? Deze vorm van muurdecoratie is echt gedateerd en verwijst naar een interieurtrend van pakweg 20 jaar geleden minimaal. Gladde muren, voorzien van verschillende soorten muurverf of behang, vormen de huidige trend. Granol is bijzonder lastig te verwijderen van muren, maar met degelijk stucwerk zijn de muren glad te maken. Zie je dit zelf niet zitten, huur dan een aannemer in. Je zult zien wat een metamorfose je interieur ondergaat door te kiezen voor trendy behang!

Raamdecoratie

Wil je jouw interieur echt naar de hedendaagse trends doortrekken, kies dan gerust voor jaloezieën. Donkere, of juist Scandinavian look jaloezieën pimpen direct je interieur op naar actuele trends.

Accessoires

Ontevreden over je stoelen, bankstel of overige meubelen in huis? Woonaccessoires bieden meestal snel uitkomst. Door te kiezen voor trendy accessoires, zoals kussens, plaids, vazen, sfeerverlichting, lampen en overige woonaccessoires zorg je al snel voor de juiste sfeer binnen je interieur. Woonaccessoires spelen een sterke rol binnen de uitstraling van je interieur.

Vloer

Tot slot hebben we de vloer. Vloeren kunnen zowel voor een moderne, of juist wat gedateerde uitstraling zorgen. Wie een betonvloer heeft en ontevreden is over bijvoorbeeld het vinyl op de vloer kan er zelfs voor kiezen om de kale betonvloer te bewerken. Behandel deze met een egaliserend middel als egaline -dit is een goedkope oplossing. Egaline zorgt voor een extra betonlaagje op de vloer. Na het drogen kun je deze behandelen met een voorstrijkmiddel waarna je de vloer met betonverf de juist kleur kunt geven. Tot slot behandel je de vloer met een beschermlaag. Voor weinig geld heb je hiermee een eigen betonvloer gecreëerd.

Overige vloeren kun je decoreren met een mooi vloerkleed. Kies voor een modern vloerkleed, waarmee je de ruimte echt een mooie upgrade biedt.