Zo creëer je in een handomdraai een industrieel interieur

De industriële look is  een van de meest tijdloze ontwerpen die je kunt bereiken; het is niet zomaar een modegril, maar een levenswijze die in elk onderdeel sensaties van zowel functie als aantrekkelijkheid stimuleert. Net hoe kun je een commerciële uitstraling in je huis ? Hier zijn enkele aanwijzingen om je te helpen om  staal, glas en beton te gebruiken.

Tip 1: Kies voor duurzaam glas

Overweeg eerst een duurzaam glas te kopen dat helder, dik en breed is. Vermijd ook het gebruik van een matglas op deuren en ramen, want dat zal sneller krassen en vingerafdrukken vertonen dan glas met natuurlijke kleuren. Een duurzame en matglazen kap daarentegen kan generaties lang aan vrienden en familie doorgegeven worden; hetzelfde kan gezegd worden van gekleurde lampenkappen.

Tip 2: Gebruik matte afwerkingen

Wat de tinten gemeen hebben is dat het glas niet veranderd kan worden nadat het vervaardigd is, dus probeer matte afwerkingen te kiezen die stevig en onopgesmukt zijn. Je kunt glas krijgen met geschilderde omtrekken in verschillende kleuren, of zelfs tinten, die aangepast kunnen worden om een bepaalde kamer in het huis te accentueren. Ook mooi in combinatie met een stijlvolle gietvloer.

Tip 3: Schaf verduisteringsgordijnen aan

De volgende stap in industrieel inrichten is een verduisteringsbalk aan de achterkant van je kasten, keukenkastjes of deur. Verduisteringsgordijnen geven je keuken een gevoel van klasse, en houden overdag het licht buiten. Je kunt elke gewenste tint krijgen: mat, neutraal, rood, roze, of blauw.

Stalen buizen

Een ander idee voor de achterkant van je kasten is het gebruik van stalen buizen. Hoewel niet esthetisch aantrekkelijk, kan het wat isolatie bieden en een alternatieve manier om vocht naar de muren te brengen.

Tip 4: Gebruik haken in de vooraadkast

Voor je voorraadkast kun je haken op de bodem van de kasten zetten om flessen in te zetten. Je kunt ook potten aan de haken zetten om vers fruit in te bewaren. Je hebt zelfs plaatsen om kruiden in te doen, en ook rekken om vlees in te leggen.

Tip 5: Gebruik zwarte stalen binnendeuren

Zwarte stalen binnendeuren zijn een echte blikvanger. De combinatie van zwart staal, bruin en zwart is een verbluffende combinatie. De zwarte stalen deuren zijn een waar kunstwerk. Ze zijn een echte aanwinst voor de kamer. Er zijn ook drie soorten zwarte stalen deuren, namelijk Ovaal zwart, rond zwart en vierkant zwart. Ovale zwarte deuren hebben een slagpatroon, terwijl de ronde en vierkante zwarte deuren uit één stuk bestaan.

Aanwinst voor elke kamer

Het uiterlijk van de zwarte stalen deuren is uniek. Ze zijn een prachtige aanwinst voor elke kamer. Het opvallende uiterlijk van de deuren voegt een extra graad van verfijning en stijl toe. Zwarte stalen binnendeuren geven elke kamer een elegante uitstraling. Ze zijn ook zeer duurzaam. De deuren zijn zeer betrouwbaar en het materiaal van de deur is een houtsoort die lang meegaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here