Welke schutting past bij jou?

schutting

Iedereen met een tuin staat voor de keuze: welke schutting ga ik plaatsen? Een tuinafscheiding is niet alleen mooi, maar ook praktisch en bovendien zorgt het voor privacy. De keuze in schuttingen is ontzettend groot en dat maakt het niet gemakkelijker. Om je op weg te helpen, geven we een aantal voorbeelden van soorten schuttingen

Houten schuttingen

Hou je van een natuurlijke uitstraling dan is een houten schutting van tuinschermen een goede optie. Het past vaak goed bij een tuin met natuurlijke elementen zoals veel beplanting. Maar ook in een moderne tuin kan een houten schutting juist mooi zijn als contrast met andere materiaalsoorten. Het is wel belangrijk om goed na te denken over hoe lang je wil genieten van de schutting. Er is namelijk keuze uit verschillende houtsoorten die allemaal een andere levensduur hebben. Zachthout zoals grenen gaat bijvoorbeeld veel minder lang mee dan hardhout. Bovendien heeft het weer invloed op het uiterlijk van het hout. Door zon en regen vergrijst de kleur vaak. De een vindt dat juist mooi vanwege de natuurlijke uitstraling, maar als je liever de originele kleur wilt behouden dan is onderhoud nodig met een olie of beits.

Hout beton schuttingen

Welke smaak je ook hebt, een hout beton schutting past er altijd bij. Hout beton schuttingen zijn namelijk in verschillende materiaalsoorten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd een schutting die bij jouw tuin past. Maar het grootste voordeel van een hout beton schutting is de duurzaamheid. Door hout te combineren met beton, heb je er namelijk langer plezier van dan wanneer je kiest voor een schutting die alleen uit hout bestaat. Een hout beton schutting heeft altijd betonnen schuttingpalen, die stevig in de grond staan en bestand zijn tegen vocht. Daarnaast zit er altijd een betonband onder de schutting die ervoor zorgt dat het hout niet in contact komt met de grond. Hout kan namelijk minder goed tegen vocht en door het beton kan dit niet in het materiaal trekken waardoor het langer meegaat. Bijkomend voordeel is dat de betonband ook zorgt voor een stevige constructie. 

Lees ook eens: welke plantenbak kies jij?

Composiet schuttingen

Schuttingen van composiet zijn in opkomst. Het composiet is een combinatie van hout en kunststof waardoor het zeer lang meegaat. Bovendien heb je geen last van bijvoorbeeld splinters, wat bij houten schuttingen wel het geval kan zijn. Een ander groot voordeel van composiet is dat het geen onderhoud nodig heeft. Olie of beits is niet nodig om het materiaal in goede conditie te houden, want het verkleurt niet. Af en toe even een schoonmaakbeurt met wat water is vaak voldoende om de schutting netjes en mooi te houden.

Weet je al welke schuttingsoort het gaat worden? Mocht je de keuze toch nog lastig vinden, ga dan eens voor advies langs bij een schuttingleverancier. Dat is handig omdat je dan ook meteen al jouw vragen kunt stellen. Bovendien kun je dan elke schuttingsoort van dichtbij bekijken om te zien wat er nu precies bij jouw smaak en jouw tuin past. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here