Tips voor de perfecte spelletjesavond op een koude winterdag

Het organiseren van een gezellige spelletjesavond is de perfecte manier om je te vermaken nu de winter nadert en de dagen korter worden. Een winterse spelletjesavond is de ideale manier om het seizoen af te trappen en blijvende herinneringen te maken. Daarbij maakt het niet of je nu tijd doorbrengt met vrienden, familie of een combinatie van die twee. Hoe organiseer je de perfecte spelletjesavond op een koude winterdag? Wij hebben een aantal tips voor je!

Tip 1: Kies de juiste spelletjes

De winter is misschien wel het mooiste seizoen van het jaar. Mits je het tot een gezellige periode met vele leuke activiteiten maakt. Het succes van je winterse spelletjesavond hangt af van je spelkeuze. Kies spellen die leuk zijn voor een grote groep, eenvoudig te leren zijn en mensen gegarandeerd aan het lachen maken. Traditionele bordspellen zijn goede opties, zoals Kolonisten van Catan, Scrabble en Monopoly. Goede alternatieven vormen mooie gezelschapsspellen, zoals Pictionary.

Tip 2: Creëer een gezellige omgeving

Maak de plek waar je een spelletjesavond organiseert comfortabel en gezellig. Dit doe je door dekens en kussens neer te leggen, kaarsen aan te steken en fijne verlichting te gebruiken. Heb je een open haard? Zorg dan voor een knapperend haardvuur om het nog gezelliger te maken. Daar kom je de winter wel mee door!

Tip 3: Serveer lekkere snacks

‘Comfort food’ past perfect bij een spelletjesavond op een winterdag. Tover diverse lekkere snacks met een winters thema op tafel om iedereen enthousiast, vrolijk en energiek te houden. Warme appelcider, warme chocolademelk met marshmallows en delicatessen zoals fondue, schuivers en kleine quiches zijn absoluut goed voor de feeststemming.

Tip 4: Gebruik leuke themadecoraties

Voeg seizoensdecoratie toe en creëer een heus winterwonderland. Denk bijvoorbeeld aan thematafels, sneeuwvlokken en twinkelende lichtjes. Een flinke portie feestvreugde maakt van de winterse spelletjesavond een groot succes!

Tip 5: Kleed je lekker warm aan

Warme en comfortabele kleding maakt de winter net iets minder koud. Wat dacht je bijvoorbeeld van dikke sokken, pyjama’s en kersttruien? Om het nog spannender te maken, is het leuk om een verkleedfeestje te organiseren met een dresscode rond een spel of winter.

Tip 6: Zorg voor een goede afspeellijst

Gebruik achtergrondmuziek die goed past bij de activiteiten of een goed gekozen afspeellijst met winterse liedjes om de stemming erin te brengen. Kies bij voorkeur voor vrolijke (kerst) muziek. Het pept het humeur van iedereen op en zorgt voor een onvergetelijke avond.

Tip 7: Zorg voor voldoende variatie qua spelletjes

Natuurlijk mogen we de spelletjes niet vergeten. Zorg dat je iets hebt voor verschillende leeftijden smaken. Daardoor is er voor elk wat wils, of het nu kaartspellen, bordspellen of gezelschapsspellen zijn. Wissel de spellen af om verveling te voorkomen en de spanning erin te houden.

Tip 8: Leg mooie herinneringen aan de spelletjesavond vast

Vergeet niet om foto’s te maken van de spelletjesavond. Nodig iedereen die aanwezig is om de hele avond foto’s te maken. En natuurlijk maak je zelf ook mooie plaatjes. Daarmee creëer je geweldige herinneringen!

Tip 9: Zorg voor een beloning

Met een beetje competitie is niets mis. Geef de winnaars van de spelletjes daarom kleine cadeautjes. Het hoeft echt niet duur te zijn. Een mok of snoepgoed is al hartstikke prima! Dit is goed voor de vriendschappelijke en competitieve sfeer en verhoogt het enthousiasme op de spelletjesavond.

Tip 10: Zorg voor pauzes met wat lekkers

Tenslotte is het een goed idee om af en toe een pauze te houden, helemaal wanneer de spelletjesavond lang duurt. Wat dacht je bijvoorbeeld van warme chocolademelk met slagroom en/of glühwein? Dat wordt winters genieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here