Sfeer in huis creëren? Dat doe je zo!

verlichting in huis

Jouw woning moet een fijne plek zijn om te verblijven. Bij de ene persoon lukt dit beter dan bij de andere. Ben jij ook weleens jaloers op vrienden die een ontzettend sfeervol huis hebben? Dan doe je vast je uiterste best om ook sfeer aan te brengen in jouw woning. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Jij hebt vast en zeker al verwoede pogingen gedaan om jouw inrichting gezelliger te maken. Voel jij je echter nog steeds niet prettig in jouw huis? Dan kan dit behoorlijk frustrerend zijn. Wij bieden jou echter de helpende hand. In onderstaande tekst geven wij jou een aantal handige tips om zonder al te veel moeite sfeer te creëren in jouw woning.

1. Varieer met kleurgebruik

Veel mensen kiezen ervoor de muren van ruimtes in hun huis in dezelfde kleur te schilderen. Zo ontstaat er weliswaar een mooi geheel, maar het voelt wel wat kil aan. Door één muur in een andere kleur te verven, kun jij betrekkelijk eenvoudig sfeer creëren in huis. Wij raden je in dat geval wel aan voor een warme kleur te kiezen. Je zult zien dat dit zorgt voor meer sfeer in bijvoorbeeld jouw woonkamer. Pas echter ook op met te felle kleuren. Dit kan namelijk ook afschrikken. Het belangrijkste is in ieder geval dat jij een kleur kiest die jij mooi vindt en waar jij je prettig bij voelt.

2. Maak het niet te recht

Steeds meer woningen zijn tegenwoordig strak en modern ingericht. Meubels zijn vaak recht, want dat geeft een strakke uitstraling. Besef je echter wel dat het ook behoorlijk saai is wanneer alles recht toe recht aan is. Met alleen maar rechte kasten en meubels wordt het dus niet echt gezellig in bijvoorbeeld jouw woonkamer. Speel daarom ook vooral een beetje met jouw interieur. Probeer eens wat ronde meubels in huis te halen. Hiermee breek jij het strakke en kille interieur, waardoor de sfeer vaak een heel stuk fijner wordt.

3. Eenheid is het toverwoord

Om een sfeervol interieur te krijgen, moet jij zorgen voor eenheid. De verschillende meubelstukken moeten bijvoorbeeld goed op elkaar aansluiten. Kies dus niet voor meubels met twee kleuren die elkaar juist tegenhangen. Hierdoor ontstaat geen samenhangend geheel en dat is natuurlijk funest voor de sfeer in jouw woning. Uiteraard is kleur hierin niet de enige factor. Gebruik vooral ook verschillende vormen in jouw interieur. Belangrijk advies dat wij je hierin willen geven is dat je moet zorgen voor één lijn in jouw interieur. Alleen dan zorg je voor een prettige sfeer in jouw woning. Beperk je dus bij voorkeur tot één en dezelfde stijl.

4. Maak gebruik van verlichting

Met lampen kun jij betrekkelijk eenvoudig sfeer aanbrengen in jouw woning. Het is in dat geval wel zaak dat jij voor sfeerverlichting kiest. Sommige mensen hebben uitsluitend functionele verlichting en basisverlichting. De intensiteit van laatstgenoemde twee verlichtingssoorten is vaak behoorlijk hoog. Hierdoor is een ruimte vaak heel erg licht en dat voelt niet sfeervol aan. Kies bijvoorbeeld een mooie staande lamp. Heb je niet veel ruimte voor lampen? Dan kun je ook voor kleine lampenvoeten kiezen. Bij www.directlampen.nl vind je een ruim aanbod van deze lampen. Deze kun jij uitstekend gebruiken om sfeer aan te brengen in jouw woning. En vaak zijn ze ook nog aanzienlijk goedkoper dan grote, staande lampen.

5. Vergeet de accessoires niet

Sommige mensen zijn dol op accessoires, terwijl anderen er een grote hekel aan hebben. Behoor jij tot de laatste groep? Dan houd je ongetwijfeld van een strak interieur. Jij vindt accessoires hier niet in passen, want dit komt rommelig over. Besef je echter wel dat jij met accessoires heel erg makkelijk sfeer creëert in jouw woning. Denk bij accessoires vooral niet alleen aan allerlei kleine prulletjes. Leg bijvoorbeeld eens wat gekleurde kussens op jouw bank en hang er bijvoorbeeld een fleecedeken overheen. Je zult zien dat je hierdoor al een stuk meer sfeer krijgt. Je kunt er verder voor kiezen om een vloerkleed te plaatsen. Vergeet ook vooral de planten niet. Met planten creëer jij niet alleen sfeer, maar haal je ook nog eens een stukje natuur in huis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here