Raamdecoratie voor in de slaapkamer

raamdecoratie slaapkamer

De invloed van raamdecoratie in de slaapkamer is groot. Groter dan je misschien zou denken. Of je nou vroeg uit de veren moet, een uurtje langer kan liggen, bijkomt van een gezellig weekend of herstelt van een griepje. Het type raamdecoratie dat in jouw slaapkamer hangt, maakt veel uit voor de kwaliteit van slapen. In dit artikel lees je welke twee soorten raamdecoratie geschikt zijn voor in de slaapkamer.

Verduisterende gordijnen

Voor de mensen die het liefste slapen in een donkere kamer, zijn verduisterende gordijnen aan te raden. Er zijn drie soorten gordijnen: inbetweens, vitrages en overgordijnen. Deze laatste is het meest geschikt voor in de slaapkamer. Overgordijnen zijn namelijk gemaakt van een verduisterende stof. 

Gordijnen kennen vier grote voordelen:

  1. Verduisterend
  2. Geluidsdempend
  3. Privacy
  4. Isolerend

Naast deze drie voordelen, zijn gordijnen ook echte sfeermakers in iedere ruimte. Je kunt ze ophangen, laten plooien en naar eigen wens verfraaien. Nu wij met z’n allen met smacht zitten te wachten op de eerste lentezon, is het goed om eens na te denken over de raamdecoratie in je slaapkamer. Slaap je recht onder het dak, dus op zolder? Dan is het verstandig om goed na te denken over isolerende raamdecoratie, zodat je de zomerzon buiten houdt. Slaap je een verdieping lager? Dan kun je ook luxaflex overwegen. Dit typen raamdecoratie is geschikt voor binnen- en buitenzonwering voor elk raam in huis. 

Luxaflex biedt heel veel mogelijkheden. Zo kun je naast de standaarduitrusting ook kiezen voor een Luxaflex vouwgordijnen of een kindveilig luxaflex gordijn. Een kindveilig luxaflex gordijn is voornamelijk aan te raden in de keuken en in de baby- of kinderkamer. Dit type luxaflex is kindvriendelijk omdat het geen ellendige lange koordjes of touwtjes bevat waarin een kind zich kan verstrikken. Is je raam bijvoorbeeld niet hoger dan 250 cm? Dan is het koord niet langer dan 1 meter. Met die ene meter is de raambekleding gemakkelijk te bedienen, zonder dat jouw kind hierbij kan.

Maak zelf de juiste keuze

Deze tussenkop klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Het kiezen van de juiste raamdecoratie is een lastige klus. En dit wordt nog lastiger als je het online uitzoekt. Gelukkig is het weer mogelijk om bij winkels een shopafspraak te maken. Door bij jouw favoriete of dichtstbijzijnde woonwinkel langs te gaan, kun je de raamdecoratie met eigen ogen zien en kun je ervaren hoe de stoffen zijn. Een tip: maak een soort moodboard van jouw interieurstijl en neem deze mee naar de winkel. Zo kun je samen met de professional de kleur van de raamdecoratie bepalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here