Raamdecoratie als sfeervolle toevoeging aan jouw interieur!

lachende vrouw bij houten jaloezieën

Raamdecoratie is naast functioneel ook nog eens bijzonder sfeervol. Elk type raamdecoratie geeft je woonkamer een eigen look. Oftewel: raamdecoratie is volledig aan te passen aan jouw woonstijl! Ontdek in dit artikel de eigenschappen van elk type raamdecoratie. 

  1. Jaloezieën

Jaloezieën geven door hun horizontale lamellen een moderne en ruimtelijke uitstraling aan jouw interieur. Bovendien kun je door deze lamellen dicht al dan niet open te draaien eenvoudig zowel inkijk als lichtinval bepalen. Jaloezieën zijn in diverse materialen te verkrijgen. Zo heb je de houten jaloezie, maar ook jaloezieën van aluminium of kunststof. Elk materiaal geeft een andere look.

Eigenschappen: Moderne en ruimtelijke uitstraling, praktisch, diversiteit aan materialen.

  1. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn minimalistisch en tijdloos. Ze zijn daarnaast ook nog eens bijzonder gemakkelijk te gebruiken én relatief goedkoop. Lichtinval bepaal je namelijk simpelweg door het rolgordijn op te halen of te laten zakken. Rolgordijnen zijn in uiteenlopende uitvoeringen te verkrijgen, waardoor er altijd wel een passend rolgordijn te vinden is!

Voordelen: Goedkoop, toepasbaar in iedere woonstijl, eenvoudig in gebruik.

  1. Duo-rolgordijnen

Duo-rolgordijnen vormen een combinatie tussen jaloezieën en rolgordijnen. Ze worden daarom ook wel roljaloezieën genoemd. Een duo-rolgordijn bestaat uit een combinatie van transparante en dichte stoffen banen. Doordat de twee stoffen langs elkaar heen bewegen, kun je er eenvoudig de lichtinval mee bepalen en creëer je een speelse uitstraling.

Voordelen: Multifunctioneel, praktisch, speelse uitstraling.

  1. Plisségordijnen

Plisségordijnen bestaan uit strak gevouwen, geplooide stof. Je kunt het gordijn zowel aan de boven- als onderzijde omhoog en omlaag schuiven, waardoor je daglicht binnen kunt laten en tevens privacy behoudt. Plisségordijnen zijn strak, modern en bovendien geluiddempend en isolerend.

Voordelen: Strakke uitstraling, geschikt voor elk raam, geluiddempend en isolerend.

  1. Vouwgordijnen

Vouwgordijnen stralen warmte, elegantie en romantiek uit. Dit type raamdecoratie bestaat uit één grote lap stof die door middel van baleinen kan worden opgetrokken en zichzelf op die manier ‘opvouwt’. Daarnaast zijn vouwgordijnen door de relatief dikke stof bijzonder geluiddempend. De keuze in stoffen en kleuren is uitgebreid en daarom eenvoudig op jouw woonwensen af te stemmen.

Voordelen: Elegant, romantisch, geluidsabsorberend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here