Kuuroord thuis, heerlijk relaxen in het bubbelbad

bubbelbad

Voor de een betekent badderen zo nu en dan eens een ligbad nemen op z’n tijd, waar het voor de ander een vrijwel dagelijks ritueel betreft. Ben jij zo’n échte genieter, die wekelijks diverse malen in bad gaat? In dat geval heb je vast wel eens nagedacht over het aanschaffen van een bubbelbad. Het bubbelbad is niet zomaar een bruisend ligbad; het biedt ondersteuning aan lichamelijk en geestelijk welzijn. Na het nemen van een bubbelbad voelen veel gebruikers zich een stuk meer ontspannen, wat kan bijdragen aan een verbeterde nachtrust. In dit artikel kijken we naar het positieve effect van een bubbelbad.

Whirpool bubbelbad? Puur genieten

Bubbelbaden zijn in vele verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en bieden tal van wellness mogelijkheden. Een whirpool kent bijvoorbeeld een dubbel of enkel systeem. In het geval van een enkel systeem zijn er jets aan de zijkant en vaak ook aan het voeteneinde en bij de rug. Een dubbel systeem kent daarnaast ook nog eens bodemjets, wat zorgt voor de meest ultieme ontspanning! Overigens kun je beter geen badschuim gebruiken in het bubbelbad, door de krachtige stralen ontstaat er een enorme schuimproductie! Een aanrader zijn de badzouten van Kneipp bijvoorbeeld, hiermee maak je de wellness beleving compleet, een klein lepeltje is al voldoende (want ook badzout kan schuim produceren).

Kleurentherapie, fantastisch!

De invloed van kleuren op ons brein -en dus ons gemoed- is niet te onderschatten. Vele whirpools zijn optioneel verkrijgbaar met lichttherapie. Op deze wijze kan het water via ledverlichting vele kleuren vertonen. Ineens is jouw badwater warmrood, koelblauw, natuurlijk groen of zonnig geel. Probeer je eens voor te stellen welk prettig gevoel dit bij je oproept. Badderen wordt op deze wijze ineens een magische beleving. De ontspanning wordt nog meer kracht bijgezet dankzij het effect van kleurentherapie.

Heb jij juist helemaal geen behoefte aan kleur, dan is er ook nog de mogelijkheid om je bad onder waterniveau te laten verlichten.

Je lichaam een oppepper geven

Badderen in een bubbelbad wordt door verreweg de meeste mensen als een luxe ervaren en als puur genot. Maar het belang van een bubbelbad reikt verder dan dat, want een bubbelbad kent vaak ook nog eens een heilzame werking voor mensen met spier- en gewrichtsklachten. Het bubbelbad geneest niet, maar biedt wel verlichting. Dankzij het masserende effect van de aangedreven waterstralen (hydro pools) wordt de bloedsomloop gestimuleerd, wat zorgt voor een betere bloedtoevoer naar alle ledematen. Ook de helende werking op spieren en gewrichten biedt een stuk ontlasting en zorgt voor het verminderen van verkramping. Ouderen kunnen daarom ook veel baat ondervinden van een bubbelbad.

Tot slot

Kies een bubbelbad wat bij je past. Wil je alleen genieten van bubbels, dan kies je voor airjets. Zijn waterstralen ook gewenst, die een masserende werking kennen, dan ga je ook voor hydrojets. Daarnaast goed om te weten: bubbelbaden zijn ook verkrijgbaar voorzien van heaters. Zo reguleer je zelf de warmte tijdens het badderen zonder warmwater te hoeven tappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here