Isoleren en besparen: met deze technieken bespaar je het meeste! 

muurisolatie

Je wilt de energiekosten drukken om maandelijks meer geld over te houden. Tevens zorgt het verbeteren van de isolatiewaarde van je woning voor een hogere woningwaarde. Iets wat op termijn een financieel voordeel oplevert als je de woning verkoopt. Er zijn tal van verschillende mogelijkheden om de isolatie in huis te optimaliseren. Denk aan een binnenmuur isoleren, het verbeteren van de dakisolatie, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je de isolatiewaarde van je woning het snelste verbetert. 

Houd er rekening mee, dat iedere woning anders is. Dit betekent dat het voor de een aantrekkelijker is om te investeren in een verbetering van de vloerisolatie. Daar waar in andere woningen beter voor het isoleren van de binnenmuur kan worden gekozen. 

Isolatie van het dak in huis verbeteren 

Warme lucht stijgt van nature op in huis. Dit betekent dat een groot deel van de warmte de woning via het dak verlaat. Een goede dakisolatie is essentieel om de isolatiewaarde van je woning als geheel te verbeteren. Het is vaak dan ook het eerst waar naar gekeken wordt. Er zijn diverse mogelijkheden bij het verbeteren van de isolatie onder het dak. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de zoldervloer. Op deze manier blijft een groter deel van de warmte op de eerste etage van je woning. De etage waar vaak geslapen en gewerkt wordt. 

Verbetering van de isolatie onder de vloer 

Niet alleen de zoldervloer kun je beter laten isoleren. Overweeg ook de vloer op de begane grond van een verbeterslag te voorzien. Dit doe je bijvoorbeeld door isolatiemateriaal aan te brengen onder de vloer. Let wel, dit is slechts mogelijk bij kruipruimtes van minimaal 50 centimeter hoog. In andere gevallen moet gekozen worden voor bodemisolatie. Het voordeel van beide vormen van het isoleren van een vloer is dat het ook optrekkend vocht tegengaat. Optrekkend vocht behoort tot de grootste ergernissen van woningbezitters, daar het oplossen hiervan vaak niet eenvoudig is. 

Andere vormen van isolatie 

Naast het isoleren van het dak en het isoleren van de vloer, kan ook een binnen- of spouwmuur isoleren interessant zijn. Kou trekt vanuit buiten via deze spouwmuur naar binnen. Andersom kan er warmte vanuit binnen naar de koude spouwmuur trekken. Het zorgt voor een onnodig hoog energieverbruik. Het isoleren van de spouwmuur is relatief eenvoudig voor professionele isolatiebedrijven. 

Tip: laat een isolatiebedrijf bij je thuis langskomen om je te laten adviseren over hetgeen dat in jouw woning het hoogste rendement oplevert. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here