Hoe duurzaam is een gaskachel?

Tegenwoordig wordt duurzaamheid steeds belangrijker gevonden. Ook in het interieur heeft men steeds meer oog voor het milieu. Daarom is het een aanschaffen van een gaskachel een verstandige keuze.

Duurzaamheid

Een gaskachel gebruikt duurzame brandstoffen die weinig schade opleveren aan het milieu. Meestal worden stadsgas of propaangas gebruikt. Het soort gas is afhankelijk van de gaskachel die u aanschaft. Een expert voorziet u wat dit betreft graag van advies.

Veel rendement en weinig onderhoud

Een gaskachel heeft een aantal voordelen tegenover een gashaard en een houtkachel. Zo is een gaskachel ontzettend efficiënt. De warmte wordt namelijk weggeleid via de schoorsteen. Een gaskachel levert een rendement van wel 80 procent op, tegenover 70 procent bij een gashaard. Bovendien is een gaskachel ideaal als u een warm thuis wenst zonder al teveel onderhoud. Schoonmaken hoef je dus in principe maar een keer per jaar te doen. Het stof in de gaskachel hoopt zich dan wel op, dus om de paar maanden even boenen voorkomt meer werk aan het einde van het jaar.

Veiligheid en controle

Dankzij het waakvlammetje in de gaskachel geniet je constant van warmte. De grootte van de gaskachel bepaald uiteraard wel hoe warm een kamer wordt. Bij het verbranden van gas komen stoffen als waterdamp en CO2 vrij. Deze mogen zich uiteraard niet ophopen. Voordat je een gaskachel aanschaft is een grondige controle van de schoorsteen dus wel aan te raden. Voor jouw eigen veiligheid en dat van het milieu is een goed werkende schoorsteen namelijk noodzakelijk. Ook ventilatie is ontzettend belangrijk. Zo voorkom je gevaren als koolmonoxidevergiftiging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here