Hoe beveilig je jouw woning zo goed mogelijk?

Beveiliging is een essentieel onderdeel van een huis. Denk aan sterke deuren en ramen die een inbraak voorkomen. Het is natuurlijk vreselijk wanneer onbekenden door je spullen neuzen. Door kwaliteitssloten te installeren kun je dit voorkomen, waardoor het nog fijner wonen is. Een slotenmaker beschikt over een uitgebreid assortiment aan beveiligingsproducten.

Assortiment met kwaliteitssloten

In de winkel van een slotenmaker vind je uiteraard tientallen verschillende soorten sloten. Deze zijn zowel geschikt voor particulieren als voor bedrijfspanden. De meeste sloten zijn gecertificeerd met het SGK-keurmerk. Dit garandeert een veilig en kwalitatief hoogwaardig slot. Tot het assortiment aan sloten behoren onder andere veiligheidssloten, cilindersloten, opbouwsloten, insteeksloten en raamsloten.

Veiligheidssloten installeren

Met een veiligheidsslot versterk je een deur. Door de sleutel een keer te bewegen gaat de deur op drie verschillende plaatsen op slot, namelijk het midden, de bovenkant en de onderkant. Zo is het voor inbrekers haast onmogelijk om bijvoorbeeld met een koevoet de deur open te breken.

Moderne cilindersloten

Een ander belangrijk product van de slotenmaker is het cilinderslot. Veel huizen hebben nog oude cilindersloten op deuren en ramen, die nodig aan vervanging toe zijn. Door deze verouderde sloten is het voor inbrekers een fluitje van een cent om binnen te komen. De criminelen draaien bijvoorbeeld een schroef in de cilinder, en trekken vervolgens de schroef met cilinder naar buiten. Bij nieuwe cilindersloten is het echter niet mogelijk om deze inbraakmethode toe te passen. Bij enkele moderne exemplaren heb je niet eens meer een sleutel nodig. Deze zijn namelijk alleen te openen met een telefoon of keycard.

Slotenmaker inschakelen

Je kunt een slotenmaker inschakelen voor allerlei situaties. Bijvoorbeeld wanneer een inbraak heeft plaatsgevonden, maar ook wanneer je per ongeluk bent buitengesloten. Daarnaast is het om de zoveel tijd verstandig om oude sloten te laten vervangen. Uiteraard hangt daar wel een prijskaartje aan. Een slotenmaker brengt namelijk verschillende kosten in rekening.

Slotenmakers in Nederland

In Nederland zijn er honderden slotenmakers actief. Ook in jouw buurt zijn er waarschijnlijk meerdere bedrijfjes te vinden. In de slotenmakersbranche worden geen vaste prijzen gehanteerd. Hoeveel je dient te betalen is afhankelijk van de slotenmaker zelf. Wel zijn er een aantal gemiddelde prijzen die je kunt onthouden. Zo betaal je nooit teveel voor het installeren of repareren van sloten.

Gemiddelde kosten slotenmaker

De kosten van een slotenmaker zijn onder andere afhankelijk van de reistijd, voorrijkosten, de schade en het slot dat geinstalleerd moet worden. De gemiddelde kosten van een slotenmaker liggen overdag tussen de 80 en 120 euro, inclusief BTW. Met schade brengt de slotenmaker een iets hoger bedrag in rekening. ’s Avonds en in het weekend rekent de slotenmaker een bedrag tussen de 100 en 150 euro.

Informeer naar de kosten

Voordat je een slotenmaker inschakelt, is het verstandig om te informeren naar de kosten. Eventueel zou je ook op internet de websites en prijzen van slotenmakers met elkaar kunnen vergelijken. Hou er rekening mee dat de kosten van een slotenmaker hoger liggen in het weekend. Wanneer er geen sprake is van nood, kun je de slotenmaker dus beter doordeweeks langs laten komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here