Een speelse uitstraling van de woonkamer

speelse woonkamer

Ben jij toe aan vernieuwing in je huis, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Alles begint in dit geval met het maken van een plan. Wil je graag gaan voor een speelse uitstraling, dan is kleur uiteraard belangrijk. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat je niet teveel verschillende kleuren aanbrengt.

Bedenk welke kleuren je voor de uitstraling wilt

Je doet er goed aan niet teveel verschillende kleuren te gaan gebruiken in je woonkamer. Doe je dit wel, dan krijg je geen speelse uitstraling, maar juist een rommelige. Denk daarom dus goed na over de kleuren die je wilt gaan gebruiken. Het beste kies je één neutrale kleur, bijvoorbeeld voor de muren, en twee speelse kleuren. Binnen deze kleurengroepen kun je dan wel weer wisselen. Kies je bijvoorbeeld voor roze, dan kun je poeder roze gebruiken, maar ook fuchsia roze.

Kleurrijke meubels

Kleurrijke meubels kunnen zeker zorgen voor een speelse uitstraling, en een goed meubelstuk is dan vaak ook echt een eyecatcher. Maar houd er wel rekening mee dat, wanneer je kiest voor kleurrijke meubels, je het qua decoratie wat minder druk moet aanpakken. Een grote bank in een opvallende kleur kan het pronkstuk worden van de woonkamer, zeker als je de eetkamerstoelen in dezelfde kleur hebt. De rest van de kamer moet dan wel iets minder kleurrijk zijn, bijvoorbeeld met pastelkleuren binnen dezelfde groep.

De aankleding van de woonkamer

Staat de bank bij de gordijnen? Kies er dan voor deze neutraal te houden, want dit zorgt voor rust en balans. De kussens op de bank kunnen eventueel gemixt worden. Heb je een roze bank, gebruik dan kussens in dezelfde kleur als je gordijnen of een neutrale kleur, eventueel met iets van roze er doorheen. Dit geldt ook voor een kleed, als je deze graag wilt aanschaffen.

Qua accessoires kun je het met de kleuren het beste afwisselen. Zorg ervoor dat bepaalde stukken een neutrale kleur hebben, terwijl je bij andere stukken wel iets van kleur toevoegt. Doe dit uiteraard wel in dezelfde kleur als de rest van je woning.

Verlichting voor een speelse uitstraling

Als laatste de verlichting in je woonkamer. Deze is sowieso ontzettend belangrijk want je moet voldoende licht in je woning hebben. Echter bij een woning met veel kleur is dit misschien nog wel belangrijker. Het is namelijk niet de bedoeling dat sommige punten overbelicht worden en anderen onderbelicht, waardoor het lijkt op kleurverschil. Een mooie, grote booglamp achter de bank is een goed idee, net als een grote hanglamp boven de eettafel. Heb je grote kasten in je woonkamer staan? Kies er dan voor hier verlichting in te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here