Een gietvloer aanleggen in je woning: zo doe je dat

Een vloer vormt een belangrijk onderdeel van je huis. In de winkel heb je de keuze uit verschillende soorten. Hout, tapijt of laminaat zijn al sinds jaar en dag populair. Zo vind je in huizen vaak kliklaminaat. Tegenwoordig is de gietvloer erg in opkomst. Bij het aanleggen van deze gegoten vloer dien je met een aantal zaken rekening te houden.

Een gegoten vloer

In de woonwinkel heb je de knoop doorgehakt. Een gietvloer zal jouw interieur gaan verrijken. Zoals de naam al aangeeft, wordt de gietvloer in tegenstelling tot andere vloersoorten gegoten in plaats van gelegd. Dit is slechts het eerste bijzondere kenmerk van de gietvloer. Ook interessant is dat een gietvloer bestaat uit vier verschillende lagen bestaat met een maximale dikte van 3 mm.

Inschakelen specialist

Een gietvloer leggen vereist veel tijd en aandacht. Om het proces goed te laten verlopen is het handig om een specialist in te schakelen. Een fout betekent namelijk dat het aanleggen helemaal opnieuw moet, en dat is een behoorlijke kostenpost. Een specialist daarentegen werkt accuraat, en weet precies met welke omgevingsfactoren hij of zij rekening moet houden.

Hou rekening met diverse factoren

Bij het plaatsen van een gietvloer spelen verschillende factoren een rol. Erg belangrijk is dat de basis van de vloer, de zogeheten ‘dekgrond’, schoon en stevig moet zijn. Een niet egale dekgrond kan ervoor zorgen dat er scheurtjes ontstaan in de gietvloer. Daarnaast dient de luchtvochtigheid en temperatuur in de kamer goed te zijn. Zo mag de luchtvochtigheid niet boven de 85 procent uitkomen. Is dit in orde, dan hecht de gietvloer zich het beste aan de ondergrond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here