De topper waar het vloeren betreft: kliklaminaat

laminaat leggen

Als het om vloeren gaat, is kliklaminaat een van de meest populaire vloersoorten geworden en dat is ook niet zo vreemd als je de voordelen hieronder op een rijtje ziet staan. Toe aan een nieuwe vloer of gewoon nieuwsgierig naar deze soort vloer?

1. Vochtbestendig en kleurvast

Echt hout begint te verkleuren na blootstelling aan de zon en omdat dit meestal op bepaalde plaatsen heftiger is dan elders ontstaat daardoor een lelijke vloer. Laminaat is kunststof en verkleurt beslist niet. Ook is kliklaminaat veel meer vochtbestendig dan een houten vloer. Er zijn zelfs laminaatvloeren speciaal bedoeld voor een vochtige ruimte. De naden worden dan verlijmd zodat er geen vocht kan intrekken.

2. De variatie

Laminaat is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en stijlen. Elke houtsoort kan perfect worden nagebootst en daarbij kan je altijd zelf nog kiezen of de kleur iets lichter of juist donkerder moet worden. Bij de keuze van een laminaatvloer kan jij dus exact die stijl en kleur kiezen die past bij de rest van je interieur. Dit zorgt voor sfeer in huis. Wist je trouwens dat er ook laminaat verkrijgbaar is dat een imitatie van tegels weergeeft?

3. Plaatsing

Een belangrijke verdere reden om te kiezen voor kliklaminaat is voor veel mensen dat het zo eenvoudig is om te leggen. Laminaat kan je meestal zelf ook zonder enig probleem leggen en vaak is het professioneel leggen al bij de prijs inbegrepen. Dat het zo makkelijk valt te leggen komt uiteraard ook door het ingenieuze kliksysteem. Een andere reden is dat een laminaatvloer vrijwel niet gaat werken en daar bij het leggen geen extra voorzieningen voor hoeven worden getroffen. Let er wel op dat ook een laminaatvloer beïnvloed kan worden door zeer grote temperatuurverschillen en/of extreme luchtvochtigheid. Overleg in dergelijke situaties met de leverancier.

4. Onderhoud

Laminaat is een bijzonder hygiënische vloersoort omdat vuil, stof of huisstofmijt niet in de harde bovenlaag kunnen trekken. Het is daarmee een zeer geschikte vloer voor mensen met een allergie voor stof. Ook voor huisdieren is dit een vloer die goed is voor de gezondheid. Het onderhoud van een laminaatvloer hoeft niet veel moeite te kosten. Af en toe stofzuigen om het stof te verwijderen en even dweilen om eventueel vuil weg te halen is voldoende. Is er een grotere hoeveelheid vocht op het laminaat terecht gekomen, bijvoorbeeld door het omvallen van een glas of een fles, is het verstandig om dit snel te drogen voordat het in de naden kan trekken.

5. Voordelig

Wist je dat een laminaat vloer gemiddeld zo’n 25 jaar mee kan zonder dat een speciale onderhoudsbehandeling nodig is? Dat betekent dat de prijs-/kwaliteitverhouding van deze vloeren optimaal is. Een massief houten vloer kan in principe wel een leven lang meegaan, maar dan moet deze regelmatig worden geschuurd en behandeld om mooi te blijven. Aan laminaat heb je na de aanschaf geen verdere kosten meer en de vloer blijft gedurende de gebruiksduur gewoon mooi. Bij kliklaminaat krijg je waar voor je geld en je kan er echt lang van genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here