De perfecte sauna samenstellen

sauna samenstellen

Droom je al jaren van een sauna in je eigen huis? Verlang je naar het relaxmoment na een intensieve werk-, klus of shopdag? Dan moet je misschien dit jaar de knoop doorhakken om een sauna aan te schaffen in je eigen huis. Een sauna gaat jarenlang mee en heeft een gezellige en luxe uitstraling. Het is dus absoluut de investering waard. Maar waar let je op bij het kopen van een sauna?

Wil je een sauna in huis, dan wil je natuurlijk dat deze lang meegaat en een mooie uitstraling heeft. Het samenstellen van jouw sauna begint bij het kiezen van het hout, die voor zowel de cabine als het interieur gebruikt wordt. Denk hierbij aan houtsoorten als Red Cedar en Nordisch Fichte, die bestand zijn tegen vocht en hoge temperaturen. Zo ben je verzekerd dat jouw sauna lang meegaat zonder beschadigd te raken. Heb je de juiste houtsoort gekozen? Dan kun je direct de rest van de cabine samenstellen. Hierbij wordt gekeken naar de plaatsing van de deur en het interieur. Zo kan de sauna geheel naar jouw wensen worden ingericht, zodat je van optimaal comfort kunt genieten. 

Therapie voor lichaam en geest

Haal nog meer uit een sauna door hier kleuren- of aromatherapie aan toe te voegen. Kleurentherapie bestaat uit LED verlichting die aan het plafond of de wand van de cabine wordt gemonteerd. Hierna kun je de gewenste kleuren, in sommige gevallen met een afstandsbediening, instellen. Elke kleur heeft een ander effect op jouw humeur. 

Zo zorgt rood ervoor dat je je beter gaat voelen en meer energie krijgt. Wil je juist meer gekalmeerd worden, dan kun je beter voor groen gaan. Ook kun je de kleuren in elkaar laten overlopen, om zo een afwisselende sfeer te creëren. Wil je therapie waarmee voornamelijk lichamelijke klachten worden verholpen, dan kun je kiezen voor aromatherapie. Hierbij voeg je een sauna geur toe aan het water dat je gebruikt bij het opgieten van de kachel. Zo wordt de geur door de cabine verspreid en kan dit worden opgenomen door jouw lichaam. Heb je last van een verkoudheid? Gebruik dan eucalyptus! Wil je meer rust, dan biedt lavendel hiervoor de uitkomst. 

Ga naar een wellness specialist

Zoveel mensen, zoveel smaken. Ook als het aankomt op een sauna. Relaxen is een persoonlijk en belangrijk moment van de dag. Daarom is het belangrijk dat je een sauna samenstelt die 100% past bij jouw wensen en behoeften. Overweeg je om een sauna aan te schaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van Rhodos Wellness. Als echte wellness specialist weten zij precies welke sauna het beste bij jou past. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here