Aan de slag in je woonkamer

woonkamer modern

De lente komt al bijna weer in zicht en dit is voor veel mensen vaak het startpunt om de woonkamer flink onder handen te nemen. De één begint aan de grote voorjaarsschoonmaak en haalt letterlijk alles uit de kast om het weer helemaal schoon te krijgen, de ander vindt dat het tijd is voor nieuwe meubels. Maar er zijn ook genoeg mensen die deze periode gebruiken voor het opfrissen van de woonkamer, bijvoorbeeld door een nieuw behang op de muur of een mooie, frisse kleur.

Beginnen met de voorjaarsschoonmaak

Wil je de voorjaarsschoonmaak goed aanpakken, dan doe je er allereerst goed aan alle spullen uit te zoeken. Elke lade, elke kast en iedere plank wordt leeggehaald en volledig uitgezocht. Gooi weg wat kapot is, verkoop spullen die je niet meer gebruikt of geef deze weg en plaats de spullen die je wilt houden op de daarvoor bestemde plek. Uiteraard maak je ook alles schoon, ook achter de kasten, onder de banken en tussen de kieren. Vergeet ook zeker niet de kussenhoezen en gordijnen in de wasmachine te doen, zodat alles in één keer schoon is.

Nieuwe meubels uitzoeken

Vind je dat het tijd is voor nieuwe meubels, dan doe je er goed aan te kijken naar je woning en te bepalen wat daar bij past. Heb je een mooie kleur op de muur, dan wil je natuurlijk dat je meubels hier bij passen. Laat je bepaalde meubels nog wel staan, dan wil je dit uiteraard ook, want vloekende meubels zorgen ervoor dat jij je niet volledig op je gemak voelt. Het mooiste is het, wanneer de meubels uit dezelfde serie komen. Neem als voorbeeld de eettafel, salontafel, televisiekast, drankkast en het dressoir. Als deze uit dezelfde serie komen is het direct één geheel, dit staat mooi en overzichtelijk. Door vervolgens het bankstel en de eetkamerstoelen in dezelfde stof te kopen, is de uitstraling van je woonkamer optimaal.

Zorg er met accessoires voor dat je niet te veel verschillende kleuren gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor kussens in dezelfde kleur als de gordijnen en gebruik ook kaarsen in diezelfde kleur.

De woonkamer schilderen

De woonkamer schilderen kan een heel gedoe zijn, tenzij je het van tevoren allemaal goed aanpakt. Ben je er bijvoorbeeld bang voor dat je banen in het plafond blijft zien? Kies dan voor een verf waarbij dit niet gebeurt, zoals Sikkens verf. Wat betreft de kleur op de muur doe je er goed aan te kijken naar de andere kleuren in je woonkamer. Daarnaast is het verstandig niet voor een donkere kleur te kiezen want hierdoor lijkt je woonkamer onnodig kleiner. Wil je wel graag een lichte kleur op de muur, maar ben je bang voor vergeling? Kies dan voor Wijzonol verf. Zij hebben verf in het assortiment dat niet vergeeld. Vergeet ook de kozijnen, deurposten en eventueel de plinten niet mee te nemen, zodat alles meteen af is en je al snel kan genieten van je nieuwe woonkamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here