9 voordelen van jaloezieën

jaloezieën

Raamdecoratie bepaalt in hoge mate de sfeer in een kamer maar is ook altijd functioneel. Jaloezieën als raamdecoratie hebben een aantal voordelen die hieronder op een rijtje zijn gezet. Met jaloezieën worden horizontale stroken bedoeld die met koordjes zijn verbonden. Als de stroken verticaal worden geplaatst, wordt dat in het algemeen met lamellen aangeduid.

1. Jaloezieën zijn multifunctioneel

Jaloezieën als raamdecoratie zijn eenvoudig te bedienen met behulp van de koordjes. Het is mogelijk om ze geheel op te halen, maar meestal laat men ze hangen. Het is namelijk eenvoudig om dan op ieder moment de hoeveelheid licht (en privacy) in de kamer te bepalen.

2. Onderhoudsarm

Onafhankelijk van het materiaal dat je kiest zijn jaloezieën eenvoudig schoon te houden. In tegenstelling tot gordijnen trekken ze geen stof aan en kan je ze met een stofdoek makkelijk helemaal stofvrij houden. Ook het reinigen is simpel, vaak is een licht vochtig doekje al voldoende om vlekken te verwijderen. Let bij het gebruik van schoonmaakmiddelen op het soort materiaal waar je jaloezieën van zijn gemaakt.

3. Een grote variatie

Tegenwoordig zijn er 3 basis materialen die worden gebruikt voor jaloezieën: pvc, aluminium en hout. Hierdoor is het mogelijk om voor iedere kamer precies die jaloezieën te kiezen die passen bij het interieur. Het blijft uiteraard een persoonlijke keuze maar jaloezieën zijn zeer geschikt om sfeer in een kamer te brengen en blijven altijd functioneel.

4. Jaloezieën zijn duurzaam

De materialen waarvan jaloezieën worden gemaakt worden behandeld zodat de kleur die je hebt gekozen niet vager wordt door de straling van de zon. Hierdoor blijft deze vorm van raamdecoratie vele jaren mooi en de gebruikte materialen zijn duurzaam en recyclebaar.

5. Voordelig

Raamdecoratie is een van de grootste uitgaven als het gaat om het interieur. Er zijn uiteraard prijsverschillen bij jaloezieën als het aankomt op het materiaal. Jaloezieën zijn echter in verhouding tot andere vormen van raamdecoratie relatief goedkoop in aanschaf. Als je daarbij ook nog rekening houdt met de lange levensduur is een keuze snel gemaakt.

6. Op maat leverbaar

Misschien heb jij thuis ook wel een paar ‘lastige’ ramen zoals ronde of scheve waarvoor het niet eenvoudig is om passende raamdecoratie te vinden. Jaloezieën zijn op maat leverbaar en dat betekent dat je ook een goede oplossing kan vinden voor het moeilijkste raam. Overleg maar eens met je leverancier.

7. Automatische bediening

Jaloezieën kunnen ook in een luxe uitvoering worden geleverd met een afstandsbediening. Ook een timer of sensoren voor de zon behoren tot de mogelijkheden. Hierdoor kan je een perfect klimaat realiseren in je gehele huis.

8. Isolerende werking

Jaloezieën hebben zowel voor geluid als warmte een isolerende werking. Hierbij is het afhankelijk van her materiaal van de jaloezieën hoe deze werking in de praktijk uitpakt. Hierover kan de professionele leverancier je alles vertellen.

9. Details

Door de grote keuze in materialen en kleur kan jij de raamdecoratie kiezen die echt geheel naar jouw smaak is. Het aantal designs neemt nog steeds toe en uiteraard worden ook bij jaloezieën de trends gevolgd. Ideaal om sfeer in huis te creëren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here