5x tips om je tuin op te knappen

lounge terras

Staat het opknappen van de tuin al een tijd op je verlanglijstje? Na een seizoen kan je tuin door de verschillende weersomstandigheden vaak wel een opknapbeurt verdienen. Ook verandert je smaak wel eens qua stijl of ben je gewoon toe aan iets nieuws. Begin bij het opknappen van je tuin altijd bij de basis: ruim alle rommel op en haal het onkruid weg. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan met onderstaande tips!

Leg een nieuw terras aan

Voor het opknappen van de tuin hoef je niet de hele tuin op de schop te gooien. Pak één hoek aan zoals het terras. Het terras is een belangrijke plek waar je veel tijd doorbrengt en de uitstraling van je tuin bepaalt. Misschien heb je al een terras maar is deze verzakt of krijg je de tegels niet goed schoon. Let bij het aanleggen van een nieuw terras goed op de grootte. Je wilt er namelijk wel je tuinmeubelen op kwijt en er langsheen kunnen lopen. Vervolgens is het tijd om nieuwe terrastegels uit te kiezen. Ga voor een sfeervol terras met tegels in een houtlook of kies voor een moderne stijl met tegels van natuursteen.

Geef je tuinmeubelen een poetsbeurt

Na een seizoen lang buiten te hebben gestaan, is ieder tuinmeubel wel toe aan een flinke poetsbeurt. Met een sopje lauwwarm water en groene zeep kom je vaak al heel ver en krijgen jouw tuinmeubelen weer een nieuwe uitstraling. Onderzoek van tevoren goed hoe je het materiaal van je loungeset of tuinset schoon moet maken. Kleed je schone tuinmeubelen aan met nieuwe decoratie zoals een dienblad voor op je tuintafel en krijg direct het gevoel alsof je nieuwe tuinmeubelen hebt gekocht. Ook met decoratie zoals sierkussens zorg je voor een nieuw en fris gevoel in je tuin.

Koop nieuwe planten en bloemen

Breng weer leven in je tuin door nieuwe planten en bloemen te kopen. Want laten we eerlijk zijn: planten en bloemen maken alles beter. Pak de kale hoeken in de tuin aan en wissel verschillende bloemen en planten met elkaar af voor een speels effect. Heb jij een kale schutting in je tuin staan? Laat hier een mooie klimplant tegenaan groeien zoals een klimop of een klimhortensia voor extra veel groen in de tuin.

Leuke schaduwplekjes

Voor het creëren van schaduw in de tuin hoef je geen grote stappen te ondernemen. Een overkapping is een voor de hand liggende optie. Toch heeft niet iedereen hier de ruimte of het budget voor. Creëer met een schaduwdoek of zonnescherm een gezellig schaduwplekje in de tuin waar jij tijdens de warme zomerdagen beschermd van het buitenleven geniet. Ook is een parasol een makkelijke optie. Je verplaatst hem snel waardoor je op verschillende plekken in de tuin schaduw maakt.

Sfeervolle buitenverlichting

Niets is gezelliger dan een warme zomeravond met een borrelplank, een glas wijn in je hand en de juiste sfeerverlichting. Wanneer je een echt buitenmens bent, is het fijn om ook in de avonden verlichting in de tuin te hebben. Naast de standaard buitenverlichting kun je ook kiezen voor een sfeervol lichtsnoer of lampionnen in verschillende groottes. Hang ze bijvoorbeeld aan de schutting of in een boom. Met dit sfeervolle licht wil je toch iedere avond in de tuin zitten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here