Zonnepanelen in je woning: Zo zit dat

Misschien woon je al enkele jaren tevreden in een appartement, eengezinswoning of twee onder 1 kap woning. Toch ben je van mening dat de energierekening wel wat lager uit mag vallen. Zonnepanelen vormen wat dat betreft de ideale oplossing. Ze passen prima bij een appartement, zijn een duurzame vorm van energie en niet eens ontzettend duur. Hoe regel je zonnepanelen voor je woning?

Zonnepanelen voor je appartement

Inmiddels beschikken al ongeveer 2 miljoen Nederlandse huishoudens over zonnepanelen. In de toekomst zal dit aantal alleen maar groeien. Een van de voordelen van zonnepanelen is dat ze bij vrijwel elke woning passen. Je vindt ze zowel bij eengezinswoningen als vrijstaande woningen en appartementen. Zonnepanelen worden bovendien steeds kleiner, efficiënter en goedkoper. Daardoor is het plaatsen van zonnepanelen op je appartement allang geen investering meer waar je jaren over doet om het terug te verdienen.

Zonnepanelen aan je balkon

Verreweg het grootste deel van appartement bewoners plaatst de installatie op het dak. Soms is dit echter verboden. Geen probleem, want eventueel kun je de zonnepanelen zelfs aan het balkon hangen.  2 tot 4 zonnepanelen passen prima aan het van een balkon. Hou daarbij rekening met de hellingshoek en de schaduwval. Plaats de zonnepanelen bovendien altijd richting de zon.

Duurzame wereld

Met zonnepanelen draag je steentje bij aan een duurzame wereld. Bovendien bespaar je ontzettend veel energie, wat goed is voor je portemonnee. Ook ben je niet meer afhankelijk van energiemaatschappijen. Heb je verhuisplannen? Neem de zonnepanelen dan mee, zodat je er ook in een nieuwe woning voordeel van hebt.

Zonneboiler

Misschien vind je het lastig om een bepaald soort zonnepaneel te kiezen. Een zonneboiler is een aanrader voor appartementen. Het verbruikt maar liefst 50 tot 75 % minder energie dan normaal. Het is dan ook een zeer duurzame optie die helemaal past bij 2017.

Zonnepanelen

Zonnepanelen wekken energie op door middel van zonlicht. Maar ook wanneer het bewolkt is zorgen ze voor energie. Het is dan ook een zeer duurzame energiebron.  Meer informatie heeft ervoor gezorgd dat steeds meer Nederlanders met een eengezinswoning zonnepanelen overwegen.  Niet alleen draag je een steentje bij aan een beter milieu, ook vallen de energiekosten een stuk lager uit dan normaal.

Zonnepanelen gebruiken als huurder

Zowel met een koop- als huurwoning kun je de voordelen van zonnepanelen ervaren. Diverse woningcorporaties bieden huurders de mogelijkheid om tegen een vast bedrag per maand zonnepanelen te gebruiken.  Dit geldt ook voor eengezinswoningen. In samenspraak met de huurder bekijkt de woningcorporatie of huurder aan alle eisen voor zonnepanelen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan de juiste ligging en hellingshoek. Het plaatsen van zonnepanelen moet uiteraard geen nadelige gevolgen hebben voor de  buren.

Energiezuinig huis

Het gebruik van zonnepanelen in een eengezinswoning levert financiële voordelen op. Elk jaar valt de energierekening namelijk lager uit. Ook op andere manieren kun je het huis energiezuinig maken. Laat samen met de zonnepanelen bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie plaatsen. Daardoor vallen de stookkosten zeer laag uit.

Een duurzame wereld

Voor het plaatsen van zonnepanelen en isolatie ben je in eerste instantie een paar duizend euro kwijt. Aan de andere kant is deze investering het meer dan  waard. Als het goed is heb je door de lage energierekening binnen enkele jaren terugverdiend. Bovendien dragen eengezinswoningen met zonnepanelen bij aan een meer duurzame wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here