Waar moet je rekening mee houden bij het uitzoeken van een tennisoutfit?

tenniskleding

Tennis is weliswaar niet zo populair als voetbal, maar toch beoefenen veel Nederlanders deze sport. Logisch, want het is natuurlijk ook een leuke sport. Heb jij ook besloten om te gaan tennissen? Dan moet je natuurlijk wel over een tennisoutfit beschikken. Jij gaat immers niet in jouw spijkerbroek en T-shirt de baan op. Je doet er dan ook goed aan om speciale tenniskleding aan te schaffen. Veel beginnende tennissers hebben geen idee wat zij precies moeten hebben, laat staan wat de beste keuze is. Vind jij het ook hartstikke lastig om een tennisoutfit te scoren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in de onderstaande tekst namelijk waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een tennisoutfit.

Kies voor een ‘luchtige’ tennisoutfit

Veel beginnende tennissers starten te tennissen in een katoenen T-shirt. Dit materiaal is echter niet bepaald prettig om te dragen tijdens het sporten. Waarom niet? Omdat katoen vocht opneemt. Zodra jij gaat zweten, trekt dit in het shirt. Hierdoor wordt het shirt zwaar, zeker wanneer jij veel zweet. En met een zwaar shirt wordt het tennissen natuurlijk ook alleen nog maar zwaarder. Daarom doe je er goed aan voor ‘luchtige’ kleding te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een tennisoutfit van (deels) synthetisch materiaal. Dit materiaal neemt jouw zweet namelijk niet op. Hierdoor blijft je tenniskleding lekker licht. Bovendien heeft deze ‘luchtige’ kleding vaak de mogelijkheid om jouw lichaamstemperatuur op orde te houden tijdens het tennissen. Bij een shirt van katoen is dit vaak niet het geval.

De kleding moet natuurlijk ook fijn zitten

Met behulp van een ‘luchtige’ tennisoutfit wordt het tennissen dus een stuk prettiger. Althans, wanneer de outfit jou fijn zit. Ben jij allergisch voor een bepaalde stof? Dan is het natuurlijk niet handig om een tennisoutfit te kiezen van deze stof. Daarbij komt dat jij de ‘luchtigheid’ niet als belangrijkste factor moet zien. De kleding moet jou immers ook gewoon fijn zitten. Het is namelijk ook niets wanneer jij een outfit hebt die constant jeukt. Hierdoor ben jij drukker met telkens krabben dan met tennissen. Vind jij een katoenen shirt fijner dan een synthetische outfit? Kies dan gewoon voor katoen. Vaak zijn er ook tennisoutfits die beide materialen combineren. Mogelijk is dit wel een gulden middenweg voor jou.

Kies voor kwaliteit

Heb jij nog nooit getennist en weet je niet of het wel wat voor jou is? Dan ben je mogelijk geneigd om voor goedkope tenniskleding te gaan. Indien het tennissen jou bevalt, ben je vast en zeker al snel uitgekeken op deze kleding. Waarom? Omdat de kwaliteit van goedkope tenniskleding vaak niet om over naar huis te schrijven is. Daarom raden wij je aan om in het begin direct te investeren in een tennisoutfit van goede kwaliteit. Dit kost misschien betrekkelijk veel, maar je hebt er ook langer plezier van. Dure tenniskleding gaat over het algemeen namelijk aanzienlijk langer mee dan een goedkope outfit. Bovendien is de duurdere kleding vaak beter bestand tegen regelmatig wassen. Reden genoeg dus om de goedkope kleding links te laten liggen en direct voor een duurdere, kwalitatieve tennisoutfit te gaan!

Hoe zit het met de schoenen?

Zoals jij ongetwijfeld al wel weet, moet je speciale schoenen hebben om op een tennisbaan te spelen. Jij kunt bijvoorbeeld niet met je gewone sportschoentjes op de baan stappen. De kans is namelijk groot dat de baan hierdoor schade oploopt. Net als bij een tennisoutfit zijn de bovenstaande punten eigenlijk ook van toepassing op tennisschoenen, behalve het ‘luchtige’ gedeelte dan. Wil jij schoenen van goede kwaliteit? Dan moet je hier natuurlijk voor betalen. Ook hier geldt echter weer dat het draagcomfort het belangrijkste is. Jij moet immers geen zere voeten hebben na een lange partij tennis. Let naast het draagcomfort echter ook op puntjes als grip, flexibiliteit, stabiliteit en schokdemping. Dit komt namelijk ook allemaal van pas tijdens het tennissen. Ga jij jouw tennisschoenen in een winkel kopen? Kies dan zelf nooit lukraak een paar schoenen uit, maar laat je altijd uitgebreid inlichten. De medewerkers van een winkel kunnen jou ongetwijfeld van het broodnodige advies voorzien. Op deze manier weet jij zeker dat jij jouw tennisoutfit compleet maakt met goede schoenen.

Lees ook: zo krijg je vieze sportkleding schoon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here