Je sportprestaties bijhouden

smartwatch met sporten

Wanneer je een fanatiek sporter bent, of aan het trainen bent voor een bepaald doel, wil je dit natuurlijk allemaal goed bij kunnen houden. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Een ouderwetse manier is om het op te schrijven, echter is dit niet de meest logische oplossing. Je kunt dan namelijk onmogelijk precies bijhouden wat de afstand is die je hebt afgelegd, of hoeveel calorieën je hebt verbrand. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel andere mogelijkheden.

App op je smartphone

Een goede keuze is het instaleren van een app op je smartphone. Er zijn veel verschillende apps verkrijgbaar om je sportprestaties bij te houden, de één wat uitgebreider dan de ander. Welke op jou van toepassing is ligt vooral aan het type sport dat je doet. De ene app is heel minimaal en houdt bijvoorbeeld alleen het aantal stappen voor je bij, terwijl de ander elke beweging meet. Wil jij je conditie verbeteren en ga je daardoor meer (hard)lopen? Dan is zo’n app meestal voldoende. Naast het aantal stappen houden sommige apps ook bij hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoeveel kilometer je hebt afgelegd en hoe lang je daarover hebt gedaan.

Ben je echter veel aan het fitnessen, dan heb je niets aan bovenstaande app. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook apps te vinden die jouw workouts bij kunnen houden, al is dit nog wel beperkt. Vaak zou je toch nog zelf het één en ander op moeten schrijven om iedere training bij te kunnen houden.

Het gebruik van een smartwatch

Tegenwoordig zijn er ook smartwatches te koop die er speciaal op gemaakt zijn op jouw snelheid, afstand en hartslag te meten en bij te houden, vaak samen met je locatie en route door middel van GPS. Ideaal, want een horloge heb je sowieso al om je pols zitten en is veel kleiner dan een smartphone. Op het moment dat jij begint met je training houdt je smartwatch precies bij wat je aan het doen bent, hoe lang je dit doet en waar.

Ook wanneer je niet zo’n fanatieke sporter bent, maar juist liever wat af wilt vallen kan een Garmin heren horloge je hierin goed ondersteunen. Zo kan hij je gezondheid checken, maar ook verschillende sportfuncties herkennen. Denk hierbij aan baantjes zwemmen, hardlopen, fietsen en zelfs skiën en golfen.

Smartwatch onder zware omstandigheden

Ben je meer op zoek naar een smartwatch die ook nog werkt onder zware omstandigheden, bijvoorbeeld onder water, op hoogte of tijdens een militaire oefening? Het Garmin Instinct horloge zorgt voor jou onder de meest zware omstandigheden. Of je nou een berg gaat beklimmen, je uithoudingsvermogen gaat testen door te zwemmen of een militaire oefening gaat doen; deze smartwatch houdt het allemaal voor je bij. En ben je het type dat urenlang door de bossen wilt rennen, dan hoef je ook niet bang te zijn dat je verdwaald. Het horloge beschikt namelijk over een Trackback functie waarmee het je dezelfde route terug kan laten sturen. En is het echt nodig, dan kun je een SOS bericht sturen naar het noodhulpteam door middel van een koppeling met satellietcommunicatie. Op deze manier kun je veilig sporten, al je prestaties bijhouden en hoef je er niet bang voor te zijn dat je verdwaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here