In de voetsporen van Michael Jordan: hoe word je een goede basketbalspeler?

Basketbal is een geweldige sport en goed voor je gezondheid. Hoe word je beter in basketbal? Simpel. Je oefent, en dan oefen je nog wat meer. Bij deze een paar manieren om je basketbal spel te verbeteren. Word jij de nieuwe Michae Jordan?

Lay-up Drills

Doe deze oefeningen ten minste drie keer per week, gedurende ten minste vijf minuten. Elke sessie heeft minstens drie lay-ups nodig. Gebruik niet je linkerhand om de lay-ups te doen, gebruik je rechterhand. Gebruik beide handen evenveel om de lay-ups te doen.

Aanvallend en verdedigend dribbelen

Deze oefening wordt gedaan met je niet-dominante hand. De niet-dominante hand is de hand die je niet gebruikt bij het dribbelen. Plaats de wijsvinger van je niet-dominante hand op de middelvinger van je dominante hand. Dribbel dan de bal zo snel als je kunt over het veld, waarbij je om de 15 meter van hand wisselt. Doe tien herhalingen.

Pass en Rebound

Doe deze oefening ongeveer drie keer per week, gedurende ten minste tien minuten. Begin bij de eindlijn en sprint naar de basket. Zorg ervoor dat je je hoofd omhoog houdt en tel hoe vaak je het haalt tot de andere eindlijn. Eenmaal aangekomen bij de andere eindlijn, tel je hoe vaak je terugkomt bij de eindlijn. Je doel is om beide herhalingen te maken. Als je beide herhalingen hebt gemaakt, begin je weer bij de andere eindstreep.

Verdedigende houding

Neem je houding aan terwijl je je man verdedigt. Doe nu hetzelfde met je hand naar de andere kant gericht. Deze keer zal je hand de andere kant op wijzen. Doe deze oefening tien keer.

Zo word je een goede basketballer

Dit zijn enkele van de basisoefeningen die je kunt doen om je basketbalvaardigheden te verbeteren. Je kunt ze doen waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Ze zijn eenvoudig, dus je zou er genoeg tijd voor moeten kunnen vinden. Maar ze zijn zeker tijdsefficiënt. Deze oefeningen helpen je ook om een goede verdediger te worden als je ervoor kiest om ze te doen. Naarmate je beter wordt in de oefeningen, zul je ze sneller kunnen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here