Waarom vrijwilligerswerk tijdens het backpacken een goed idee is

Backpacken is een fantastische manier om de wereld te ontdekken. Met je rugzak kom je schitterende plekken en ontmoet je bijzondere mensen. De reis biedt bovendien eindeloos veel mogelijkheden om nieuwe dingen te leren. Volg bijvoorbeeld een taalcursus Spaans, of leer duiken. Het zou ook kunnen dat je een steentje wil bijdragen aan een betere wereld. Vrijwilligerswerk tijdens het backpacken is in dat geval een goed idee. Welke mogelijkheden zijn er?

Vrijwilligerswerk en backpacken

De combinatie van backpacken en vrijwilligerswerk is niet nieuw. Veel backpackers zijn je al voorgegaan. Als je ook enthousiast bent over deze bijzondere vorm van reizen kun je het beste kijken bij professionele organisaties als Kilroy en Joho. Ze organiseren regelmatig informatiedagen. Daardoor weet je precies wat je allemaal kunt verwachten. Ook is het zeker dat je op de goede bestemming terecht komt. Bij aankomst op het vliegveld is er bijvoorbeeld een ophaalservice aanwezig. Eenmaal op de bestemming wordt het vrijwilligerswerk goed georganiseerd en gecoördineerd, zodat het ook echt nut heeft.

Vrijwilligerswerk en kosten

Rondom vrijwilligerswerk bestaan veel vragen. Zo vinden veel reizigers het vreemd dat je er voor moet betalen. Soms is het doen van vrijwilligerswerk zelfs duurder dan gewoon backpacken. Dit komt onder andere door het feit dat de projecten op locatie goed georganiseerd moeten worden. Met het opzetten van nuttige projecten is nu eenmaal veel geld gemoeid. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de kosten voor eten, onderdak en begeleiding. Vaak zitten deze onderdelen in het programma inbegrepen. Uiteindelijk is het doen van vrijwilligerswerk tijdens het backpacken een nuttige investering. Het is geen gewone vakantie, maar een belevenis waarbij je onbetaalbaar mooie ervaringen opdoet.

Mooie vrijwilligersprojecten

Vrijwilligerswerk is een prachtige aanvulling op je backpack reis. Tegenwoordig hoef je niet lang meer te zoeken naar vrijwilligersprojecten. Het aanbod is namelijk zeer uitgebreid, en biedt voor elk wat wils. Bedenk vantevoren dan ook goed waar jouw voorkeur naar uit gaat. Organisaties als Kilroy en Joho bieden onder andere projecten aan in het onderwijs, de natuurbescherming en bouw.

Engelse les of in de natuur

Misschien zou je Engelse les kunnen geven op een school. Het voordeel is dat je de taal zelf ook beter onder de knie krijgt. Of wie weet ben je wel een echt natuurmens, en vind je het geweldig om dieren te verzorgen. In dat geval zou je bijvoorbeeld mee kunnen helpen in een natuurpark. Een aanrader is bijvoorbeeld het ‘Wildlife Rescue Center’ in het Thaise Bangkok, waar je onder andere beren en luipaarden kunt bewonderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here