Waar moet jij op letten bij het aanvragen van een ESTA voor Amerika?

esta amerika aanvragen

Amerika is een populair vakantieland onder Nederlanders. Zo willen Nederlanders bijvoorbeeld maar wat graag eens  een bezoek brengen aan New York. Ook andere gebieden in Amerika zijn echter bijzonder in trek. Bij een reis naar Amerika komt heel wat kijken. Een goede voorbereiding is dan ook belangrijk. Zo moet jij allereerst een accommodatie vinden en de reis regelen. Hier houdt het echter niet bij op. Wat veel mensen niet weten, is dat een ESTA noodzakelijk is om Amerika binnen te komen. Sterker nog, jij komt het vliegtuig naar Amerika niet eens in wanneer jij niet over een elektronische reistoestemming naar dit land beschikt. Om jou dit leed te besparen, vertellen wij je in deze tekst waar je op moet letten bij het aanvragen van ESTA visum voor Amerika.

Welk visum moet ik hebben?

Wanneer jij naar Amerika reist, merk je al snel genoeg dat er verschillende visums te verkrijgen zijn. Maar welke visums zijn er eigenlijk allemaal voor Amerika? Allereerst hebben we natuurlijk de hierboven al kort aangehaalde ESTA. Dit is de afkorting van Electronic System for Travel Authorization. Je kunt een ESTA dus zien als een soort digitale toestemming om Amerika in te mogen. Iedereen die naar Amerika reist, moet over deze reistoestemming beschikken, mits je beschikt over een Amerikaans of Canadees paspoort. Jij mag overigens maar maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Amerika met een ESTA. Ben je van plan langer te blijven, bijvoorbeeld omdat je er aan het werk gaat? Dan moet je een visum aanvragen. Indien jij zo’n visum krijgt, kun je zonder problemen aan het werk in Amerika of er langer dan 90 dagen verblijven.

Zorg dat jouw paspoort nog lang genoeg geldig is

Een ESTA aanvragen voor jouw reis naar Amerika hoeft echt niet een half jaar voor vertrek. Dit kan overigens wel, want de reistoestemming is namelijk geldig voor twee jaar. Wij raden je aan om jouw ESTA-aanvraag uiterlijk 72 uur voor vertrek in te dienen. Waarom? Omdat de Amerikaanse overheid maximaal drie dagen de tijd heeft om jouw aanvraag te beoordelen. Het gebeurt echter vrijwel nooit dat de volledige 72 uur hiervoor benut worden. Vaak hoor jij al binnen een paar uur of jouw aanvraag is goedgekeurd. Een aanvraag kort voor vertrek indienen is overigens niet altijd handig. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer jij er dan pas achter komt dat jouw paspoort verloopt tijdens jouw aanwezigheid in Amerika. In dat geval wordt jouw ESTA-aanvraag afgekeurd. Waarom? Omdat jouw paspoort namelijk geldig moet zijn gedurende de hele periode dat jij in Amerika verblijft. Kijk dus altijd ruim voor vertrek of jouw paspoort nog geldig is. Mocht hij niet meer geldig zijn, dan heb je nog tijd genoeg om een nieuwe aan te vragen.

Bij welke partij dien je een aanvraag in?

Het is vandaag de dag betrekkelijk eenvoudig om een ESTA-aanvraag in te dienen. Zoek maar eens op het internet en je vindt binnen een paar tellen talloze websites waar jij een aanvraag kunt doen. Maakt het nog uit bij welke partij jij jouw ESTA-aanvraag indient? Ja, dat is wel degelijk het geval. Niet iedere partij is namelijk even betrouwbaar. Kijk dus eerst naar de ervaringen van andere reizigers met de betreffende website. Is deze goed? Dan kun je hier zonder problemen jouw ESTA-aanvraag indienen. Het is sowieso handig om ESTA-aanbieders met elkaar te vergelijken. De prijs die gevraagd wordt voor de reistoestemming verschilt namelijk per aanbieder. Jij kunt dus zelfs besparen op jouw ESTA-aanvraag wanneer je het goed aanpakt.

Alle gegevens juist ingevuld?

Om een ESTA aan te vragen, moet jij een aantal gegevens invullen. Zo wordt er onder meer gevraagd naar jouw persoonsgegevens, zoals je naam en adres. Daarnaast moet jij ook gegevens invullen over jouw werkgever. Uiteraard moet je ook een aantal punten invullen met betrekking tot jouw paspoort. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd naar documentnummer en vervaldatum. Bij het invullen van deze gegevens kun jij een typfoutje maken, bijvoorbeeld in jouw naam of documentnummer. Verstuur een aanvraag nooit direct nadat je alles hebt ingevuld, maar kijk altijd eerst of de gegevens kloppen. Bij de meeste aanbieders heb je een speciale controlepagina, waardoor jij jouw gegevens makkelijk kunt checken. Kom je er op bepaalde punten niet uit? Dan kun je vast en zeker wel wat hulp gebruiken. Gelukkig is er een video die jou ondersteunt bij jouw ESTA-aanvraag. Hierdoor slaag jij er ongetwijfeld in om binnen de kortste keren een ESTA aan te vragen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here