Waar moet je aan denken tijdens een fietsvakantie in Ecuador?

Nederlanders fietsen niet alleen graag in eigen land. Gemiddeld vertrekken jaarlijks ongeveer 1.5 miljoen landgenoten voor een fietsvakantie in het buitenland. Deze tochten beperken zich allang niet meer alleen tot Duitsland, België of Frankrijk. Ook op exotische bestemmingen zoals Ecuador vind je prachtige fietsroutes door de natuur. Het is de ideale vakantie voor de sportieve vakantieganger die graag op avontuur gaat.

Waar regel je een fietsvakantie in Ecuador?

Misschien overweeg je om op fietsvakantie te gaan. Een van de reisorganisaties die dit voor je regelt is Sawadee. Na aankomst op de bestemming maak je kennis met  een internationale groep fietsers. In totaal fiets je 8 etappes in ongeveer twee weken. Het voordeel van fietsen in groepsverband is dat je elkaar kunt aanmoedigen als het even niet meer lukt. Tevens is er voor de nodige steun en hulp een reisbegeleider aanwezig. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om de cultuur van je bestemming te leren kennen.

Fietsvakantie Ecuador

Er zijn verschillende prachtige bestemmingen over de hele wereld voor een fietsvakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondreis langs unieke plekken in Ecuador? Samen met de reisgroep leer je dit land in het noordwesten van Zuid-Amerika goed kennen. Ecuador staat bekend om haar prachtige watervallen in het Andesgebergte en de vele kratermeren en vulkanen. Deze plekken zijn tijdens de tocht allemaal te bezoeken. Hou er wel rekening mee dat de tochten soms vrij zwaar kunnen zijn. Zo krijg je te maken met steile hellingen en vrij warme temperaturen. Zodoende kun je het beste een fiets met minstens 21 versnellingen regelen.

Op de fiets naar het Cotopaxi National Park of de Indianenmarkt

Voor minder sportieve fietsers is een andere fietsvakantie in Ecuador wellicht meer geschikt. Stap bijvoorbeeld op het stalen ros voor en bezoek aan het Cotopaxi National Park. Dit is een van de grootste toeristische trekpleisters in Ecuador omdat het meerdere vulkanen heeft. Een van de hoogtepunten vormt de Cotopaxi vulkaan, die zelfs bedekt is met sneeuw. Ook een aanrader om te bezoeken is de Indianenmarkt van Otovalo, waar je onder andere een grote veemarkt kunt bezoeken. Op deze plek lopen veel personen in traditionele kledij, vaak begeleid door lama’s!

Fiets in je eigen tempo

Fiets tijdens deze reis vooral rustig in je eigen tempo, want de temperaturen in Ecuador kunnen flink lopen. Boven de dertig graden is zeker geen uitzondering. Vergeet daarom niet om voldoende zonnebrandcrème mee te nemen, zodat je niet verbrandt. Wil je graag een beetje meer begeleiding tijdens je tocht? Boek dan een fietsvakantie waarbij er altijd een reisbegeleider aanwezig is. Hij of zij helpt je in het geval van problemen, bijvoorbeeld bij een lekke band. Ook is de kans op verdwalen een stuk minder groot wanneer er begeleiding en/of een gids is. Wel zo fijn! Zoek je nog naar een andere originele bestemming voor een fietsvakantie? Misschien is Thailand wel wat je zoekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here