Vliegen naar Malaga? Zo betaal jij niet langer te veel voor jouw ticket!

vliegtickets malaga

Wil jij er eventjes lekker tussenuit? Dan is de kans groot dat jij op zoek bent naar een geschikte vakantiebestemming. Indien jij lekker tot rust wilt komen, kies je vast en zeker voor een plek met goed weer. Enige nadeel is dat jij al snel een paar uur in het vliegtuig zit voor je op een zonnige bestemming bent. En daarnaast kost zo’n vliegreis ook nog behoorlijk wat. Heb jij Malaga als vakantiebestemming uitgekozen? Dan kun jij  vast en zeker besparen op jouw vliegticket. Veel mensen weten alleen niet hoe zij een ticket zo goedkoop mogelijk aanschaffen. Daarom gaat vaak onnodig veel geld verloren bij de aankoop van een vliegticket. Wil jij voorkomen dat jij te veel uitgeeft aan jouw vliegticket naar Malaga? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder volgen namelijk een aantal handige tips om te besparen op jouw vliegticket.

Retourticket of twee enkeltjes?

Indien jij naar Malaga gaat voor een vakantie, vlieg je heen en weer. De meeste mensen boeken dan een retourticket. Op zich logisch natuurlijk, want jij wilt wel weten wanneer je weer terugvliegt. Er wordt meestal niet gekeken naar de prijs van een enkele reis. Hierdoor gaat soms onnodig veel geld verloren. Sta jij op het punt om jouw vliegticket naar Malaga te boeken? Dan raden wij je aan om ook zeker naar de prijs van twee enkele vliegtickets te kijken. Het kan maar zo zijn dat twee losse tickets goedkoper zijn dan één retourticket. Het scheelt vaak niet heel veel geld, maar jij kunt altijd wat extra geld gebruiken voor jouw vakantie in Malaga natuurlijk!

Wanneer wil je vertrekken?

Veel mensen die met het vliegtuig naar Malaga reizen, hebben voorafgaand al een periode bepaald waarin zijn in de Zuid-Spaanse kustplaats willen verblijven. De begin- en einddatum van jouw vakantie ligt hierdoor vaak al vast. Het is in dat geval logisch dat je gaat kijken naar de prijs van de vliegtickets voor deze data. De kans is echter altijd aanwezig dat de tickets op deze dagen ontzettend duur zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo is vliegen in het hoogseizoen bijvoorbeeld duurder dan buiten het seizoen. Het kan echter ook aan de door jou gekozen data liggen. Om de prijs voor jouw ticket naar Malaga zo laag mogelijk te houden, doe je er goed aan niet teveel vast te houden aan één datum. Neem een periode waarin je wilt vertrekken en kijk welke dag jij het goedkoopste kunt vliegen. Je zult zien dat er behoorlijk wat verschil kan zitten in de prijzen voor vliegen op de verschillende dagen van de week.

Vlieg vroeg of juist laat

Voordat jij kunt vliegen, moet je natuurlijk eerst naar de luchthaven afreizen. Hiertoe heb jij verschillende mogelijkheden. Je kunt de auto pakken, maar bijvoorbeeld ook met het openbaar vervoer gaan. Deze opties zijn niet altijd even ideaal. Zo moet jij behoorlijk wat geld betalen wanneer jij je auto parkeert bij het vliegveld. Bij het openbaar vervoer ben jij heel erg afhankelijk van jouw vliegtijden. Indien jij ’s ochtends vroeg of juist ’s avonds laat vliegt is dit niet echt prettig. Toch heeft vroeg en laat vliegen ook een groot voordeel, want het is vaak aanzienlijk goedkoper dan vliegen midden op de dag. Bekijk daarom ook zeker de optie om jouw vliegtijden aan te passen. Het kan ook dat jij hierdoor duurder uit bent. Maar je bent natuurlijk niet verplicht om de tijden aan te passen. Doe dit alleen wanneer het gunstig is voor jouw portemonnee.

Boek nooit  zonder vergelijken

Sommige mensen boeken een vliegticket naar Malaga direct bij een luchtvaartmaatschappij. Dit is natuurlijk mogelijk, maar je betaalt hierdoor regelmatig meer dan noodzakelijk. Wij raden je daarom aan om altijd eerst een vergelijking te maken. Nu is het natuurlijk geen beginnen aan om alle luchtvaartmaatschappijen die naar Malaga vliegen met elkaar te vergelijken. Dit kost je namelijk ontzettend veel tijd. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende vergelijkingssites waar jij binnen een paar tellen tickets met elkaar kunt vergelijken. Laat dit vooral ook niet na. Sommige mensen denken dat dit de moeite niet waard is. Toch kun jij al snel een paar tientjes besparen op vliegtickets naar Malaga. Het is dus zeker wel de moeite waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here