Maak kennis met bijzondere mythes tijdens een rondreis door Griekenland

Met een rondreis door Griekenland ga je terug naar de basis van de Europese beschaving. Dit is namelijk het land waar het ooit allemaal begonnen is voor het continent. Tijdens de vakantie ontkom je dan ook niet aan de rijke historie en mythische verhalen van Griekenland. Bijna overal vind je prachtige monumenten, ruïnes en archeologische opgravingen.

Zon, heel veel zon

Griekenland is dan een bestemming waar je niet uitgekeken raakt. Het voordeel van een rondreis is dat je het allemaal kunt beleven met het zonnetje op je bol. In Griekenland schijnt de zon namelijk 300 dagen per jaar. Ondertussen kun je zelf beslissen hoe je het prachtige land ontdekt. Met de auto heb je immers alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Bezienswaardigheden in Griekenland

Reizen is geweldig. Je doet allerlei nieuwe indrukken op en ontdekt elke dag mooie plekken. Wat betreft historische bezienswaardigheden ben je in Griekenland helemaal op de juiste plek. In het eeuwenoude land kun je namelijk vele archeologische opgravingen bewonderen. Zo dien je minstens een keer in je leven de Akropolis in Athene te hebben gezien. Deze eeuwenoude tempel bovenop de Tafelberg torent boven de hele stad uit. Ook de archeologische opgravingen van de stad Delphi herinneren aan het rijke verleden van Griekenland. Met een bezoek aan deze bezienswaardigheid is het alsof je een stap terug doet in het verleden.

Eten en drinken in Griekenland

In Griekenland is het genieten geblazen dankzij een overheerlijke keuken vol vlees, vis e groenten. Smul tijdens je rondreis door Griekenland bijvoorbeeld van een heerlijk stukje lamsvlees in combinatie met een feta-salade. Opvallend is wel dat de Grieken graag lauw eten. Hou er dan ook rekening mee dat het eten in restaurants niet heet geserveerd wordt. Bovendien openen de meeste Griekse restaurants pas rond 19.00 uur hun deuren. Zit je eenmaal heerlijk te tafelen, proost dan met het drankje ouzo op een geslaagde vakantie.

Griekse cultuur

Griekenland is een land vol traditie. Zo vindt de bevolking religie en familie ontzettend belangrijk. Zo wordende meeste kinderen er nog steeds gedoopt en vernoemd naar hun grootouders. Tijdens een familieaangelegenheid wordt er altijd flink gefeest. Zo dansen de vrolijke Grieken maar al te graag de sirtaki. Ook sneuvelt er tijdens een huwelijk aardig wat servies. De Grieken gooien namelijk borden stuk om het bruidspaar geluk te wensen. Als toerist is het bijzonder leuk om deze Griekse tradities van dichtbij mee te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here