Hoe zit het precies met televisie in het buitenland?

Wie weet ben je regelmatig op zakenreis naar het buitenland. Een laptop is in dat geval onmisbaar. Je kunt er zowel zaken mee doen als heerlijk mee ontspannen. Zo is het fijn om een spannende Nederlandse serie online te bekijken. Ook vakantiegangers nemen steeds vaker hun laptop mee over de grens. Het bekijken van Nederlandse televisie in het buitenland via het internet gaat echter niet zomaar. Je hebt er namelijk een VPN verbinding voor nodig. Hoe zit dit precies?

Geen rechten

Bekende tv providers zoals Ziggo, Telfort en KPN hebben niet de rechten om in het buitenland zomaar Nederlandse televisie uit te mogen zenden via het internet. Daardoor krijg je als gebruiker te maken met een geografische blokkering. Zodra je op een Nederlands programma klikt verschijnt er een melding zoals ‘Deze video is alleen beschikbaar in Nederland’. Dit komt door het feit dat je buitenlandse IP adres herkend wordt.

Nederlandse programma’s kijken vanuit het buitenland

Toch is het zeker mogelijk om je favoriete Nederlandse programma’s te bekijken vanuit het buitenland. Het enige wat je nodig hebt is een VPN verbinding. In principe werkt het redelijk simpel. De verbinding zorgt ervoor dat het apparaat waarop je vanuit het buitenland tv wilt kijken verbinding maakt met een computer in Nederland. Daarvoor verandert je buitenlandse IP adres in een Nederlands IP adres. Dit wekt de schijn op dat je vanuit Nederland online televisie kijkt.

VPN verbinding gebruiken

VPN staat voor ‘Virtual Private Network’. Dit houdt in dat je gebruik maakt van een versleutelde verbinding. In het Engels staat deze dergelijke verbinding ook wel bekend als ‘end 2 end protection’. All data die je verstuurt over het netwerk is versleuteld. Daardoor kun je volledig anoniem en veilig internetten. Voor cybercriminelen is de versleutelde data namelijk onleesbaar.

Nederlandse servers

Kies altijd voor een aanbieder met servers in verschillende landen. Wat dat betreft is VyprVPN de absolute koploper. Dit bedrijf heeft namelijk servers in ruim 50 landen, waaronder Nederland. Andere bedrijven met Nederlandse servers zijn NordVPN, ExpressVPN en IPVanish. Wel zo handig wanneer je in buitenland Nederlandse televisie wilt kijken op je laptop, iPhone of tablet. VPN bedrijven maken het via hun snelle en stabiele verbinding mogelijk om online films, muziek en sportwedstrijden te streamen. Een tip is om een van de VPN diensten koppelen aan de populaire mediaplayer Kodi. Zowel vanuit Nederland als vanuit het buitenland geniet je vervolgens van een ruim aanbod aan films, televisieseries en televisieprogramma’s.

Kosten voor VPN abonnement

Een VPN verbinding is ideaal wanneer je vanuit het buitenland Nederlandse televisieprogramma’s wilt kijken. Hou er wel rekening mee dat de internetverbinding niet zo goed werkt als thuis. Zo komt het signaal op de camping niet altijd goed door. Om dit te voorkomen wordt aangeraden om alvast thuis een VPN netwerk aan te maken. De instructies hiervoor zijn online te vinden. Na het opzetten van het VPN netwerk kun je in het buitenland inloggen. Uiteraard zijn er aan het gebruik van een VPN verbinding kosten verbonden. Het goedkoopste abonnement, bijvoorbeeld van VyprVPN, begint bij 3,50 euro per maand Daar zijn echter weinig extra opties aan verbonden. Voor een uitgebreid abonnement ben je maandelijks tussen de 6 en 10 euro kwijt. Uiteindelijk kun je het beste een jaarabonnement nemen, want dit is gemiddeld per maand goedkoper dan een maandelijks abonnement.

Conclusie: Hoe kun je Nederlandse televisie kijken vanuit het buitenland?

Een paar jaar geleden was het nog niet mogelijk om vanuit het buitenland Nederlandse televisie op het internet te kijken. Je IP-adres werd namelijk meteen herkend als buitenlands, waardoor programma’s van de publieke en commerciële omroep buiten bereik raakten. Gelukkig is er de afgelopen jaren veel veranderd. Inmiddels is het mogelijk om de geografische blokkade te omzeilen met een VPN-server. Dit betreft een versleutelde verbinding, waardoor je anoniem en veilig kunt surfen over het internet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here