Hoe je jezelf tijdens het reizen beter leert kennen

Misschien heb je een bepaald beeld van een cultuur of bevolkingsgroep. Dit kan sterk veranderen tijdens een reis, zoals een fietsvakantie in Thailand. Je zult namelijk veel leren over andere culturen en daardoor andere inzichten opdoen. Weg met de vooroordelen! Bovendien leer je tijdens het reizen niet alleen veel over anderen, maar ook over jezelf. Reizen maakt je op verschillende manieren dan ook een rijker mens.

Je leert nieuwe vrienden kennen

Van restaurantjes tot hostels: wanneer je reist zul je veel andere mensen ontmoeten. Wanneer je alleen bent is de kans groot dat je veel sociale contacten op doet. Misschien maak je wel vrienden voor het leven!

Je leert dat luxe minder belangrijk is dan gedacht

Op sommige bestemmingen is luxe niet altijd aanwezig. Zo is het op afgelegen bestemmingen lang niet altijd mogelijk om je elektrische apparaten op te laden, omdat er andere stopcontacten zijn. Het stijlen van je haar of het opladen van je telefoon gaat dan gewoon even niet. Laat staan dat er WiFi is op je droombestemming in de rimboe! En ja: ook een creditcard is lang niet overal te gebruiken. Neem dus altijd een beetje contant geld mee tijdens het reizen, maar let wel goed op je geld. Je zult leren dat bepaalde spullen en luxe minder belangrijk is dan gedacht.

Je leert iemand te accepteren zoals hij of zij is

Misschien ben je van plan om met je geliefde of een vriend of vriendin op reis te gaan. Wees er op voorbereid dat jullie relatie zal worden getest. Reizen brengt stress met zich mee, en dit veroorzaakt soms spanningen. Niet voor niets wordt wel eens gezegd dat reizen de ultieme relatietest is. Helaas gaan er ook wel eens relaties of vriendschappen door kapot. Hoe dan ook leer je iemand beter kennen dan ooit. Accepteer elkaar en probeer geen ruzie te maken, ook al zijn er spanningen.

Je leert thuis beter waarderen

Tenslotte zul je tijdens de vakantie dingen van thuis beter waarderen dan ooit. Of het nu gaat om een warme douche, je creditcard waarmee je gemakkelijk kunt betalen of je geliefden die je maanden niet hebt gezien: je weet pas wat je mist als het er niet is.

Je wordt een rijker mens

Door het reizen word je een beter mens. Je neemt prachtige herinneringen mee naar huis en je leert jezelf én de wereld beter kennen dan ooit. Beter kan niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here