Geniet van een vakantie door Portugal: een aantal tips

Een rondreis door Portugal maakt ongetwijfeld veel indruk. Dankzij de prachtige kustlijn, schilderachtige dorpjes en mooie bezienswaardigheden heeft het land ontzettend veel te bieden. Ook bruisende steden als Lissabon, Porto en Faro zijn absoluut een bezoekje waard. Tijdens een autovakantie is het mogelijk om alle mooie plekken en bezienswaardigheden van Portugal in een paar weken te ontdekken. Bovendien hou je de touwtjes in eigen handen.

Ontdek Portugal met een huurauto

Met een huurauto het land doorrijden geeft ontzettend veel vrijheid. Elke dag kun je zelf beslissen waar in welk tempo er gereden wordt. Daarnaast is het mogelijk om een groepsreis te boeken. In dat geval volgt je rondreis een vast programma. Het is bijzonder leuk om al je ervaringen te kunnen delen met andere vakantiegangers.

Bezienswaardigheden in Portugal

Liefhebbers van geschiedenis, cultuur en natuurschoon zijn in Portugal op de juiste plek. Het aantal interessante bezienswaardigheden in het land is talrijk. Geniet in de drukke hoofdstad Lissabon bijvoorbeeld van de stilte en schoonheid van het klooster Mosteiro dos Jéronimos in de wijk Bélem. Of laat je meeslepen door het sprookjesachtige dorpje Sintra, even buiten Lissabon. Of misschien ben je dol op planten en bloemen. In dat geval zijn de kleurrijke botanische tuinen op het schitterende eiland Madeira een echte aanrader.

Eten en drinken in Portugal

Tijdens een rondreis door Portugal kun je genieten van een smaakvolle keuken. De lokale bevolking bereidt namelijk met liefde allerlei vlees- en visgerechten. De maaltijden in Portugal bestaan doorgaans uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Wat betreft het voorgerecht staat er meestal soep op het menu. Als hoofdgerecht smullen de Portugezen van vlees of vis, waarbij gezouten kabeljauw (bacalhau) en sardientjes ontzettend populair zijn. Om de lekkere maaltijd compleet te maken drinken de Portugezen er vaak een Porto-wijntje bij.

Leer de Portugese cultuur kennen

Portugezen zijn dol op het goede leven. Zo is de lokale bevolking dol op eten en muziek. Tijdens je maaltijd in een restaurant wordt er vaak traditionele Portugese volksmuziek gespeeld, die ‘fado’ wordt genoemd. Dit levenslied klinkt een beetje melancholisch en verdrietig. Toch zijn er ook heus wel vrolijke Fado-liedjes. Naast muziek en eten speelt religie een belangrijke rol in Portugal. Bijna 97 procent van de bevolking is er Rooms-Katholiek. Zodoende zijn er in het land veel kerken en christelijke monumenten te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here