Een rondreis door Finland verwarmt je hart

Activiteit en ontspanning staan centraal tijdens een rondreis door Finland. Zowel de sportieve vakantieganger als saunaliefhebber beleeft in dit land een mooie tijd. Het Finse landschap is bijzonder gevarieerd. Tijdens een vakantie in dit land kun je genieten van hagelwitte sneeuwvlakten, uitgestrekte bossen en prachtige meren.

Het ‘land van duizend meren’

Niet voor niets is de bijnaam van Finland ‘Land van de duizend meren’. Zo zou je bijvoorbeeld in 2 weken van Een de hoofdstad Helsinki naar de Vuokatti in de gemeente Sotkarmo kunnen reizen. Veel rondreizen in Finland worden in een groep georganiseerd. Het voordeel daarvan is dat het programma en de accommodaties al zijn geregeld. Toch ervaar je tijdens het reizen in Finland grote vrijheid. Kom na een mooi dagje uit even bij een traditionele Finse sauna.

Bezienswaardigheden Finland

De vriendelijke bevolking en interessante bezienswaardigheden maken een rondreis onvergetelijk. Finland vormt daarop zeker geen uitzondering, In de haven van de hoofdstad Helsinki vind je bijvoorbeeld een eilandje waar je een heerlijke zomerse dag beleeft. Vanaf de markt in de haven vaart er elk kwartier een bootje naar dit eiland. Een ander bijzonder eilandje bevindt zich vlakbij de stad Savonlinna. Je kunt hier een prachtig Middeleeuws kasteel bewonderen, dat nog in een redelijk goede staat is. Ooit diende het kasteel als een verdedigingsbolwerk tegen de vijandige Russen.

Eten en drinken in Finland

De Finse keuken is sterk beïnvloed door Scandinavië en Rusland. Zo eet de bevolking net als in Rusland graag stoofschotels. Toch heeft Finland ook een aantal eigen specialiteiten. Proef bijvoorbeeld eens van een bijzonder gerecht als leverpastei met aardbeienjam. Daarnaast is de visserij en jacht in Finland bijzonder populair. Zodoende kun je er onder andere genieten van een smakelijk bord met rendier, zalm of meerforel. Drink ’s avonds net als de Finse bevolking een likeurtje om een mooie dag af te sluiten.

Cultuur in Finland

Finnen staan bekend als bijzonder nette mensen. Over het algemeen houden ze zich altijd keurig aan de regels, ook in het verkeer. Daarnaast kunnen ze vrij gesloten overkomen. Bovendien is de bevolking vanwege de lage temperaturen vaak in de sauna te vinden. Sterker nog, het is een van de bekendste producten uit dit land. In bijna iedere woning is wel een sauna te vinden. Het is dan ook een heerlijke plek om na je rondreis even op te warmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here