Dit zijn mooiste plekken van de Dominicaanse Republiek

Op sommige landen word je tijdens het reizen spontaan verliefd, en wie weet hoort de Dominicaanse Republiek daar binnenkort ook wel bij. Het tropische klimaat, de vele bezienswaardigheden en witte zandstranden maken het tot een bestemming waar je je geen moment verveelt. Per jaar kan dit land in Midden-Amerika rekenen op 2 tot 3 miljoen toeristen.  Wat zijn de mooiste plekken in de Dominicaanse Republiek?

<h2>De hoofdstad Santo Domingo</h2>
Een aanzienlijk deel van de mensen die de Dominicaanse Republiek bezoekt brengt een bezoek aan de bruisende hoofdstad Santo Domingo. In deze miljoenenstad vind je historische bezienswaardigheden, fijne restaurantjes en leuke straatjes om urenlang doorheen te slenteren. Sportieve vakantiegangers zijn in Puerto Plata helemaal op hun plek.  Je kunt er namelijk allerlei leuke activiteiten op het water ondernemen. Voor de nodige ontspanning op een wit zandstrand moet je in Punta Cana zijn. In deze zonovergoten streek waait een fijne bries, waardoor het er nooit te heet is. Het is dan ook geen verrassing dat het een echte toeristische trekpleister is.

Santo Domingo
Een vakantie in de Dominicaanse Republiek is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Santo Domingo. Er wonen maar liefst drie miljoen mensen, en het is er altijd zeer druk. Wees dus voorzichtig wanneer je de straat oversteekt. Hou er ook rekening mee dat het niet overal in de stad even veilig is. Vanwege de soms onveilige rijstijl van de inwoners van de Dominicaanse Republiek raadt het Ministerie van Buitenlandse Zaken af om na zonsondergang nog de straat op te gaan. Je kunt het beste overdag de historische binnenstad van Santo Domingo bezoeken. De meeste bezienswaardigheden, restaurants en café’s in Santo Domingo zijn al vroeg op de dag geopend. In het centrum bevinden zich de meest interessante bezienswaardigheden.

<h2>Eeuwenoude geschiedenis</h2>
De geschiedenis van Santo Domingo gaat terug tot de 15e eeuw. In 1596 werd het namelijk gesticht door Bartolomeo Columbus, die evenals zijn iconische broer Christoffel een ontdekkingsreiziger was. De lrijke geschiedenis van deze stad is duidelijk te zien aan de bezienswaardigheden. Een centrale plek in Santo Domingo is bijvoorbeeld het Parque Colon. Dit is een plein met in het midden een standbeeld van Columbus. Vlakbij ligt de schitterende Santa Maria la Menor kathedraal. Het trekt veel bekijks omdat het de oudste kathedraal van Amerika is.

<h2>Betaalbare taxi’s</h2>
Overigens is het heel gemakkelijk om je in deze stad te verplaatsen. Vrijwel overal rijden namelijk taxi’s voor zeer betaalbare prijzen. Laat je bijvoorbeeld rijden naar het 500 jaar oude Paleis van Columbus.Vroeger vormde dit indrukwekkende gebouw de residentie van Diego Columbus, zoon van Christoffel. Tegenwoordig is het een museum waar je onder andere schilderijen en antiek kunt bewonderen. Misschien heb je van alle indrukken trek gekregen. Een tip is om in een van de smalle straatjes van Santo Domingo een Chinees restaurant te bezoeken. Deze worden in het Spaans ‘pica pollos’ genoemd. De eetgelegenheid serveert heerlijke en betaalbare vleesgerechten en noodles. Buen apetito!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here