Dit moet jij weten voor je een wintersport in Zwitserland gaat boeken!

wintersport zwitserland

Zwitserland behoort tot de populairste wintersportlanden binnen Europa. Jaar in jaar uit zijn er talloze Europeanen die hun weg naar dit Alpenland weten te vinden. Er trekken ook de nodige Nederlanders naar de Zwitserse Alpen om de ski’s onder te doen of te gaan snowboarden. Heb jij veel goede verhalen gehoord over wintersport in Zwitserland? Dan ben je mogelijk wel van plan om jouw eerstvolgende wintersportvakantie in dit land door te brengen. Jij wilt natuurlijk wel goed beslagen ten ijs komen, waardoor je niet direct gaat boeken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Jij leest hieronder namelijk alles wat jij moet weten voor je een wintersport in Zwitserland gaat boeken.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Zwitserland?

Als wintersportliefhebber wil jij natuurlijk wel een mooie bestemming hebben in Zwitserland. Jouw voorkeur gaat vast en zeker uit naar een hoog gelegen gebied, want daar ligt betrekkelijk veel sneeuw. Ben jij nog nooit eerder in Zwitserland geweest? Dan weet jij ongetwijfeld niet waar je moet zijn. Nu kun je dit allemaal zelf uit gaan zoeken, maar daar moet je betrekkelijk veel tijd in steken. Daarom hebben wij de meest populaire plaatsen alvast voor jou op een rijtje gezet. De bestemming die bij veel wintersporters op één staat, is St. Mortiz. Hier ziet het doorgaans echter zwart van de wintersporters, maar dat is eigenlijk in alle bekende wintersportplaatsen van Zwitserland het geval. Andere populaire plaatsen in Zwitserland zijn Zermatt, Davos, Gstaad en Flims. Jij kunt ook in Veysonnaz, Grindelwald, Verbier, Saas-Fee en Klosters bijzonder goed wintersporten.

De beste manier om naar Zwitserland af te reizen

Jij hebt verschillende mogelijkheden om naar Zwitserland te gaan. Hoofdzakelijk gaan mensen met het vliegtuig of met de auto. Met het vliegtuig ben jij een stuk sneller, maar het is ook behoorlijk duur. Niet vreemd dus dat veel mensen ervoor kiezen om met de auto op wintersport in Zwitserland te gaan. Dit duurt weliswaar aanzienlijk langer dan met het vliegtuig, maar je bent ook behoorlijk minder geld kwijt. Daarnaast heb je met de auto natuurlijk veel meer mogelijkheden. Zo kun jij bijvoorbeeld een dakkoffer op jouw auto plaatsen voor ski’s. Je kunt ze natuurlijk ook ter plekke huren, maar dit maakt jouw wintersport in Zwitserland natuurlijk alleen maar weer duurder. Daarnaast heb je in de auto sowieso veel meer bagageruimte. Bij een vliegreis ben je vaak gebonden aan een bagagelimiet en dat is bij de auto niet het geval. Indien jij met het vliegtuig gaat, moet je dus soms dingen thuis laten.

Wat moet je allemaal meenemen?

Wanneer jij op wintersportvakantie gaat naar Zwitserland, moet je van alles meenemen. Zo moeten er vaak aanzienlijk meer spullen mee dan op bijvoorbeeld een zomervakantie. Ten eerste moet jij alle benodigdheden voor het skiën mee. Denk hierbij onder meer aan ski’s, skischoenen, stokken, helm, bril en skikleding. Heb jij dit allemaal niet thuis? Dan kun je dit ter plekke wel ergens huren. Dit scheelt je toch al snel weer behoorlijk wat bagageruimte. Zorg er ook voor dat je genoeg warme kleding meeneemt, want in de wintermaanden kan het behoorlijk koud zijn in Zwitserland. Gaan jullie met de  auto naar Zwitserland? Dan is het handig om het nodige eten mee te nemen, zeker wanneer jullie in een appartement of huisje in Zwitserland zitten. Nederlandse lekkernijen zijn bijvoorbeeld niet of nauwelijks te koop in Zwitserland. Bovendien is Zwitserland niet het goedkoopste land om jouw wintersport door te brengen.

Hoe zit het met het geld

Ook nog wel makkelijk om te weten is dat ze in Zwitserland een andere munteenheid hebben. Ondanks dat het land onderdeel is van de Europese Unie betaalt men er niet met de euro, maar met de Zwitserse Frank. Hier moet je wel rekening mee houden. De koers van deze munt ten opzichte van onze eigen euro verandert constant. Dit heeft natuurlijk ook weer zijn weerslag op de prijs. Er wordt dan ook vaak gezegd dat Zwitserland een duur wintersportvakantieland is. Daar zit dus wel degelijk een kern van waarheid in. Wil jij niet te veel betalen voor jouw wintersport? Dan doe je er goed aan om te kijken naar andere opties dan Zwitserland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here