De geschiedenis komt tot leven tijdens een last-minute Side

turkije

Side is een prachtig stukje Turkije waar u volop kunt genieten van cultuur en geschiedenis. Het is namelijk een eeuwenoude badplaats aan de Turkse Rivièra. Overal in de stad komt u ruïnes en archeologische bezienswaardigheden tegen, waaronder een Griekse tempel en een Romein theater. Cultuurliefhebbers zijn hier dan ook helemaal op hun plek. Maar een last-minute Side biedt meer dan cultuur alleen. U kunt er ook genieten op hagelwitte zandstranden en een duik nemen in de Middellandse Zee. Het kwik loopt in Turkije namelijk vaak op tot ver boven de dertig graden. Of ontsnap aan de hete temperaturen en duik in een van de leuke winkeltjes van Side om bijvoorbeeld leuke souvenirtjes te kopen voor het thuisfront.

Stranden in Side

Badplaats Side beschikt over diverse lange zandstranden. Verreweg het populairste zandstrand is het Weststrand Side. In de zomer wordt het echter overspoeld door toeristen. Om de vele toeristen te vermijden zou u kunnen uitwijken naar Ooststrand Side.  Daar is het een stuk rustiger omdat het moeite kost om het strand te bereiken.  U dient onder andere door de duinen te wandelen. Deze kunnen in de loop van de dag zeer heet worden, waardoor u het beste ’s ochtends naar dit strand kunt vertrekken.

Hotels in Side

Side is een zeer populaire toeristische bestemming en biedt daardoor een grote variatie aan hotels. Zo heeft u de keuze uit luxe hotels, maar ook standaard accommodaties. Wanneer u de behoefte heeft aan totale luxe is het Crystal Sunset Luxury Resort en Spa een goed idee. Dit 5 sterren hotel beschikt onder andere over een gigantisch zwembad en wellnessfaciliteiten. Voor een comfortabel hotel kunt u onder andere terecht in de all-inclusive accommodatie Side Star Park, op slechts enkele minuten lopen van het strand.

Beste reistijd in Side

De beste reistijd om een last-minute naar Side te boeken is afhankelijk van de temperaturen die u wenst.  In het hoogseizoen in de maanden juli en augustus kan het in de Turkse badplaats behoorlijk heet worden met gemiddelde temperaturen tussen de 30 en 35 graden. Voor lagere temperaturen kunt u het beste in april of mei naar Side reizen. Gemiddeld is het dan ongeveer 20 tot 25 graden. Dit geef de mogelijkheid om ook overdag nog activiteiten te kunnen ondernemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here