De Borobudur: een van de mooiste bezienswaardigheden van Indonesië

De Borobudur is een van de mooiste bezienswaardigheden van Indonesië. Dagelijks brengen honderden toeristen een bezoek aan deze tempel op Midden-Java. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over dit wereldwonder.

De Borobudur: de grootste boeddhistische tempel ter wereld

Het eerste wat je over de Borobudur moet weten, is dat het niet alleen de grootste boeddhistische tempel ter wereld is, maar ook een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in het hele land. De tempel werd gebouwd tussen 732 en 814 na Christus, en ligt in de buurt van de stad Yogyakarta in Midden-Java. De site zelf is verspreid over een gebied van ongeveer 1,3 vierkante mijl, en beslaat meer dan 40 hectare grond. Hij bestaat uit vier concentrische cirkels van tempels, die elk gewijd zijn aan een ander aspect van het boeddhisme.

Tempel van de Hemelse Koningen

De buitenste cirkel bevat de Tempel van de Hemelse Koningen. Deze tempel is de grootste en belangrijkste van de vier, en herbergt het beroemde Boeddhabeeld. Het beeld is gemaakt van wit zandsteen, en is ruim 2 meter hoog. De andere drie cirkels bevatten kleinere tempels. In de binnenste cirkel bevindt zich de Tempel van de Duizend Boeddha’s, in de middelste de Tempel van de Vier Hemelse Koningen. De buitenste cirkel tenslotte bevat de Tempel van de Grote Overwinning. In de tempel bevindt zich de Maha Wihara, of het Grote Schrijn, waarvan wordt gezegd dat het de heiligste plaats in heel Indonesië is.

De Borobudur: een meesterwerk

De Borobudur is werkelijk een meesterwerk van oude architectuur en wordt beschouwd als een van de belangrijkste plaatsen in de hele wereld. De Borobudur is zo goed bewaard gebleven dat veel mensen naar de site komen om zich te verwonderen over de schoonheid ervan. Bezoekers kunnen gratis van de site genieten, maar als ze meer van de omgeving willen zien, moeten ze gebruik maken van een van de vele tourbedrijven die rondleidingen door het gebied aanbieden.

Andere bezienswaardigheden in Yogjakarta

Naast de boeddhistische tempels zijn er in de omgeving nog verschillende andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Een van de populairste is de Kraton Yogyakarta, oftewel het Paleis van de Gouverneur van Yogyakarta. Het paleis werd gebouwd in de 17e eeuw, en is nog steeds in gebruik. Het ligt naast de hoofdingang van het Borobudur Tempelcomplex. Het paleis is versierd met prachtig houtsnijwerk en muurschilderingen, en bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het gebouw en de vele schatten bekijken die erin zijn ondergebracht.

Museum van Yogjakarta

Een andere interessante attractie is het Museum van Yogyakarta, met kunstvoorwerpen uit de rijke geschiedenis van de stad. Het museum ligt net buiten de stad, en bezoekers kunnen alles zien, van stenen beelden tot keramiek, wapens, kleding, en nog veel meer. Kun je geen genoeg krijgen van Indonesië? Dan is een strandvakantie op Bali ook een fantastische ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here