Backpacken in Japan: hier moet je rekening mee houden

Japanners noemen hun eigen land “Nippon”. Alleen de betekenis van dit woord maakt het tot een bijzondere bestemming. “Nippon” staat namelijk voor “oorsprong van de zon”. In het oosten, waar Japan ligt, komt namelijk altijd de zon op. Met een backpackreis in Japan kies je dan ook voor het land van de rijzende zon. Een aantal tips om dit unieke land zo goed mogelijk te leren kennen.

Geen inenting en visum nodig

Een onvergetelijke backpackreis begint met een goede voorbereiding. Het voordeel van een reis naar Japan is dat je geen inentingen nodig hebt. Dit scheelt aardig wat kosten. Als je een verblijf hebt van maximaal 30 dagen hoeft er bovendien geen visum geregeld te worden. Dit geeft je alle vrijheid om rond te reizen in Japan. Hou er wel rekening mee dat er tussen Nederland en Japan een tijdsverschil is van 9 uur. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je vrienden en familie midden in de nacht per ongeluk wakker belt!

Verschillende weersomstandigheden

Japan is om precies te zijn 377,972 km2 groot. Het telt een bevolking van maar liefst 130 miljoen. Door de omvang het land hebben diverse plekken een ander klimaat. Zo is het in het noorden een stuk kouder dan op Japanse eilanden als Hokkaido en Kyushu. Het is verstandig om hier tijdens het backpacken rekening mee te houden. Zo kun je voor een bezoek aan het noorden het beste warmere kleding meenemen. Op de eilanden of in het zuiden mag badkleding niet ontbreken in je backpacktas. Door de fijne temperaturen kun je er namelijk prima zwemmen en surfen op een van de stranden.

Overnachten in een zakenhotel

Jaarlijks vertrekken duizenden jonge backpackers richting Azië. Naast de prachtige en mysterieuze cultuur trekt het lage budget hen vaak over de streep. In Aziatische landen zoals Indonesië en Thailand kun je inderdaad spotgoedkoop rondreizen, eten en drinken. In Japan is dit echter minder het geval. De kosten voor levensonderhoud liggen er namelijk even hoog als in Europa. De Japanse valuta is de ‘yen’. Met een paar handige tips kun je tijdens het backpacken in dit prachtige land behoorlijk veel geld besparen. Zo is het aan te raden om te overnachten in een zakenhotel in plaats van een gewoon hotel. Hoewel dergelijke accommodaties er vrij saai uitzien, zijn ze vaak een stuk goedkoper.

Couchsurfen in Japan

Eventueel zou je een zakenhotel ook kunnen vervangen voor het fenomeen ‘couchsurfing’. Hierbij overnacht tegen een vergoeding bij iemand thuis. Je slaapt bijvoorbeeld een nachtje op de bank. Steeds meer Japanners bieden een slaapplek aan voor backpackers. Zo zijn er steeds meer ‘couchsurfing’ plekken te vinden in grote steden als Tokio, Hiroshima en Osaka. Het voordeel van deze vorm van overnachting is dat je een stuk goedkoper uit bent dan in een hotel of hostel. Wanneer je een klik hebt met de host is het misschien wel mogelijk om een rondleiding te krijgen op de plek van bestemming. Of wie weet leert hij of zij je wel een paar woorden Japans. Couchsurfing is dan ook een goede manier om de Japanse cultuur beter te leren kennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here