Autoverhuur in het buitenland: doen of niet?

autoverhuur

Er zijn ontzettend veel Nederlanders die in de zomervakantie richting de zonnige vakantieoorden trekken. Een groot deel van hen gaat met de auto. Niet iedereen houdt hier echter van. Gelukkig kun jij ook met het vliegtuig op vakantie. Dit scheelt aanzienlijk in de reistijd. Een vliegreis is duurder dan een autovakantie, maar er is nog een nadeel. Op de vakantiebestemming ben jij namelijk niet zo mobiel als met de auto. Je hebt immers geen voertuig om jezelf voort te bewegen. Het openbaar vervoer is lang niet overal zo goed als in Nederland. En het wordt natuurlijk ook een duur grapje wanneer jij telkens met de taxi op pad moet. Laat je hierdoor echter niet weerhouden om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Jij kunt namelijk ook een auto huren in het buitenland.

Huur je auto vanuit Nederland

Heb jij nog niet eerder een auto gehuurd in het buitenland? Dan heb je vast van anderen gehoord dat je hier in het buitenland voldoende mogelijkheden toe hebt. Op vrijwel iedere luchthaven heb je namelijk diverse verhuurbedrijven zitten. Jij kunt hier binnen de kortste keren een voertuig huren. Besef je echter wel dat jij hiervoor flink moet betalen. Het is namelijk een stuk duurder om ter plekken een voertuig te huren. Daarom raden wij je aan om alvast een auto vanuit Nederland te huren. Jij kunt hiervoor terecht bij één van de grotere verhuurbedrijven. Via hun website geef jij aan om welk land en welke periode het gaat. Vervolgens krijg je een overzicht van de mogelijke auto’s. Ook zie je direct wat de kosten zijn. Deze vallen nagenoeg altijd een stuk lager uit dan ter plekke huren.

Waar kun jij het voertuig afhalen?

Voordat jij vanuit Nederland een auto huurt, wil je natuurlijk wel weten wat je kunt verwachten. Gelukkig  zie jij op de website van het verhuurbedrijf over welke functies de auto’s beschikken. Zo staat het er bijvoorbeeld bij als de auto over een airco beschikt. Heb jij een mooie auto gezien? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd hoe het nu verder gaat. Jij dient de auto eerst te reserveren voor de periode dat jij in het land verblijft. En wat gebeurt er na reservering? Dan kun je gewoon naar jouw vakantiebestemming vliegen. Eenmaal geland zoek je de balie van het betreffende verhuurbedrijf op. De sleutel ligt hier doorgaans klaar en de medewerkers begeleiden jou naar het voertuig. Zo kun jij vrijwel direct met jouw gehuurde auto op pad in jouw vakantieland.

Last minute besluiten een auto te huren

Niet iedereen besluit van tevoren al om een auto te huren in het buitenland. Gelukkig hoef jij niet alles al op voorhand te regelen. Soms is dit ook weer niet de moeite waard. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer jij slechts een paar dagen met de auto op pad wilt. Het is dan wat overdreven om voor een periode van twee weken een auto te huren. Jij kunt jouw geld immers wel beter besteden. Gelukkig kun jij op nagenoeg iedere vakantiebestemming ook wel een auto huren bij een lokaal verhuurbedrijf. Kies echter nooit lukraak een bedrijf uit, maar doe altijd eerst navraag bij bijvoorbeeld de receptie van jouw accommodatie. Zij kennen ongetwijfeld een betrouwbaar bedrijf. In veel landen zijn namelijk ook onbetrouwbare verhuurbedrijven actief. Zij laten jou veel meer betalen dan nodig of ze geven je een waardeloze auto mee. Vertrouw dus nooit blind op een verhuurbedrijf. Daarnaast moet jij zeker niet allerlei documenten afgeven. Hier kan namelijk misbruik van gemaakt worden.

De juiste papieren voor autoverhuur

Om een auto te kunnen huren in het buitenland, moet jij natuurlijk wel over de juiste papieren beschikken. Zo mag jij natuurlijk geen auto huren wanneer jij niet over een rijbewijs beschikt. Wat dat betreft is het in het buitenland dus niet veel anders dan in Nederland. Zorg dus dat jij altijd met een geldig rijbewijs naar jouw vakantieland vertrekt als je een auto wilt huren. Daarnaast moet jij voor sommige landen een visum hebben. Deze hoef je natuurlijk niet te gebruiken voor het huren van een auto, maar wel om het land binnen te komen. Heb jij van tevoren geen visum aangevraagd, maar wel een auto gehuurd? Dan is de kans groot dat jij de auto voor niets gehuurd hebt. Zonder visum mag je namelijk een land niet in. In dat geval moet je dus rechtsomkeer maken en dat zou natuurlijk ook zonde zijn. Wij raden je daarom aan pas een auto te huren wanneer je zeker weet dat je alle andere zaken geregeld hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here